Ünnepi hangulatban

December elsejével megkezdődik az adventi időszak. Ma már a legtöbb városban az ünnepi előkészület fontos részét képezik a karácsonyi-adventi vásárok, ahol az ilyenkor legnépszerűbb ételek, italok mellett kézműves portékák is várják az eseményre kilátogatókat. Több Pest megyei településen kulturális és sport programokkal is készülnek erre a különleges időszakra. Összegyűjtöttünk néhány adventi kikapcsolódási lehetőséget.

 

Adventi Kastélynapok Gödöllőn

Kulturális programok színes palettája várja az érdeklődőket december 14-15-én Gödöllőn. A gyerekeknek különleges tárlatvezetésekkel, előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal, a felnőtteknek karácsonyi koncertekkel és operaelőadásokkal készülnek a szervezők. Az advent harmadik hétvégéjén zajló eseménynek a királyi kastély ad otthont. Természetesen nem csak kulturális élmények közül válogathatnak a helyszínre kilátogatók, hanem kiváló és népszerű téli finomságok is várják a gasztronómia kedvelőit.

A programól bővebb információ az alábbi linken érhető el.

 

Ünnepi fények Szentendrén

A Duna partján fekvő település történelmi belvárosa ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakban. Szentendrén a Dumtsa Jenő utcában szabad- és beltéri rendezvények, változatos művészeti és kulturális programok valamint kiállítások is várják az érdeklődőket. Az adventi időszak vasárnapjain a város lakói a korábbi évek hagyományaihoz híven gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas koszorún. Ezeket a különleges alkalmakat műsor és fényfestés is kíséri.

 

Jégpályával várják az érdeklődőket

A város főtere ad otthont az adventi vásárnak Vácott. A helyszínen jégpályával, ember nagyságú alakokból készült Betlehemmel és különleges adventi koszorúval is várják a rendezvényre kilátogatókat. Az évről-évre megrendezésre kerülő forgatag számos programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ezek mindegyike ingyenes.

Az eseményről bővebb információ az alábbi linken érhető el.

 

Koncertkavalkád Dunakeszin

Gyerekek által kedvelt zenekarok, ismert együttesek és népszerű énekesek is fellépnek a november 29-december 24. között megrendezésre kerülő adventi vásáron Dunakeszin. A Fő térre kilátogatók találkozhatnak többek között a Pom Pom és a Bóbita együttesekkel, meghallgathatják Polyák Lilla, Szandi, a Bon Bon és a Desperado zenekarok, valamint sok más népszerű énekes és együttes koncertjét.

Bővebben az adventi vásár programjáról az alábbi linken olvashattok.

 

Sportos advent Dunavarsányban

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Pest megyei településen az adventi futást. A december 21-i rendezvényen a sportot kedvelők több távon is rajthoz állhatnak. A legkisebbeket 500 és 1000 m-es pálya várja, míg a felnőttek akár a 14 km-es távra is benevezhetnek. A verseny célja az egészséges életmód és a testmozgás hasznosságának népszerűsítése. Emellett a szervezők bíznak abban, hogy a részvevők Dunavarsányt és annak csodás környezetét is jobban megismerik.

Bővebb információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-adventi-futas.html

 

forrrás: ilovedunakanyar.hu, programturizmus.hu, iranyszentendre.hu, dunakeszi-online.hu, dunakanyarregio.hu,