Kutyabarát kirándulóhelyek Pest megyében

A jó idő beköszöntével, és a hosszas bezártságot követően nem csak nekünk, embereknek esik jól minél több időt a szabadban tölteni, de négylábú kedvenceinknek is. Igazán jó hétvégi program lehet egy közös kirándulás vagy egy-egy új hely felfedezése kutyusunkkal. Összegyűjtöttünk néhány Pest megyei lehetőséget, amit érdemes kipróbálniuk a kutyás gazdiknak.

Kirándulóhelyek, amiket négylábú barátaink is kedvelni fognak

A kutyasétáltatás kellemes, fitt időtöltés. Ugyanakkor a szokásos háztömb vagy közeli park után igazi felüdülés lehet egy-egy új helyszín megismerése. Izgalmas közös program lehet, ha négylábú barátunkkal közösen indulunk kirándulni, vagy egy új hely felfedezésére.  Fontos, hogy ilyen esetben is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a hétköznapok kutyasétáltatásaira. Legyen a kutyusunk bármennyire is jól nevelt, a tilalmakat be kell tartani, a természet szépségének megőrzésére ilyenkor is oda kell figyelni. Mutatunk néhány tippet, amit kutyával is érdemes bejárni.

Pilisi Parkerdő, Hideg-völgy

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2014-es beruházásának köszönhetően készült el a 25 férőhelyes parkolót és az erdei pihenő helyet is magába foglaló Hideg-völgyi fejlesztés. A munkák során a Budai-hegységen belüli Nagy-Kopaszon található Csergezán Pál-kilátó közvetlen közelében lévő parkot és romos épületeket is felújították. A beruházás következtében igen barátságos helyszínné vált a Hideg-völgy kirándulók számára. Ha nagyobb túrára indulunk, itt érdemes egy kicsit megpihenni.

 Budajenő-Telki

Az Öreg Tölgy Erdei Tanösvény 2011 őszén a Telki Önkormányzat és az Óvoda-Iskola Telkiben Út Európába Alapítvány támogatásával jött létre. A Pilisi Parkerdőben található tanösvény névadója egy több mint 250 éves molyhos tölgy.

A tanösvény kiinduló pontjától északi és keleti irányban a Budai-hegység erdős tömbjei terülnek el, déli és nyugati irányban pedig a Zsámbéki-medencére nyílik kilátás.

Az útvonal kb. 2,9 km hosszú, a szintkülönbség 150 méter, a tanösvény bejárása kb. 1,5 órát vesz igénybe. Izgalmas kirándulási lehetőség gazdinak és kutyusnak egyaránt.

Szentendrei-sziget

Igazi kikapcsolódás azoknak a kutyusoknak, akiknek nem kell kétszer mondani, hogy bemerészkedjenek a vízbe, hanem azonnal megmártóznak. A sziget északi csücskénél engedélyezett is, hogy négylábú barátaink is bemenjenek a vízbe. Melegebb időben biztos, hogy a kutyusok ki is használják a lehetőséget.

Törökmező tanösvény

A Törökmező és a Hegyes-tető között húzódó tanösvény a dél-börzsönyi erdők és rétek világát, természeti és kultúrtörténeti érdekességeit, értékeit mutatja be. A tanösvény megközelíthető Nagymaros és Zebegény irányából is.

forrás: parkerdo.hu, ilovedunakanyar.hu, erdeikirandulasok.hu, kutyabarat.hu