Rólunk

Tarnai Richárd, Pest vármegye főispánjának köszöntője:

Kedves Látogató!

Az ókori Róma egyik kiváló filozófusa, Lucius Annaeus Seneca fogalmazott úgy: Nincs olyan érték, amelyet társ nélkül birtokolni kellemes volna.

Mi itt Pest vármegyében büszkék lehetünk arra, hogy számtalan építészeti látványosság, megannyi csodálatos kirándulóhely és lenyűgöző természeti táj gazdagítja közösségünket. Kiváló emberek: alkotóművészek, sportolók, művészek, vállalkozók és gazdálkodók szorgos munkája teszi színesebbé, tartalmasabbá a mindennapjainkat. Ezek az értékek közösségünk értékei. Ismerjük meg őket, látogassunk el ezekre a helyekre, és mutassuk meg gyermekeinknek, barátainknak, messziről jött ismerőseinknek!

A pestvármegyeimustra honlap színes válogatást ad megyénk értékeiből, látványosságaiból. Egy gyűjtőoldal, ahol mindenki kedvére keresgélhet akár egy kellemes hétvégi programot, vagy egy kirándulási lehetőséget, sőt saját maga is a közösségi értékek gazdagítója lehet. Aki idelátogat egy könnyed virtuális sétát tehet múltból örökölt műemlékeink, csodás tájaink között, ízelítőt kap fesztiváljaink izgalmas és színes hangulatából.

Pest vármegye főispánjaként büszke vagyok arra, hogy e kulturális gazdagságot megoszthatom Önökkel. Látogassanak el gyakran az oldalra, nézzék meg a képeket, olvassák el a történeteket és küldjék el javaslataikat, hogyan, mivel, kikkel tudjuk bővíteni vármegyénk kulturális sokszínűségét!

 

Tarnai Richárd

Pest vármegye főispánja