Babakocsis kirándulóhelyek

Korábban számos különleges túraútvonalat mutattunk már be nektek. Ezek között volt olyan, amit a családotokkal vagy párotokkal érdemes bejárni, de hoztunk pár kutyás gazdiknak ajánlott programot is. Ismét összegyűjtöttünk néhány kirándulástippet, ezúttal a kisgyermekesekre és babakocsis kirándulókra fókuszálva.

Szentendre – Bükkös-patak tanösvény

A Szentendréhez tartozó Bükkös-patak tanösvény hamar kedvelt kirándulóhelyévé válhat azoknak, akik a tartalmas városnézés után egy könnyed erdei sétára vágynak. A tanösvény babakocsival is jól járható, 10 állomásból álló útvonalán nemcsak a természet szépségében gyönyörködhetünk, de számos érdekességet is megtanulhatunk a környék természeti és kulturális értékeiről, ezek a megállóhelyek a nagyobb gyerekek számára is érdekesek lehetnek. A tanösvény Szentendre belvárosából indul.

Gyadai tanösvény

A Katalinpusztai kirándulóközpont egy tökéletes úti cél lehet családosok számára, főleg, ha egy egész napos, tartalmas kirándulásra vágynak. A helyszínen kialakítottak több, kifejezetten gyerekekre szabott tanösvényt is, mint például a „Legyél te is kiserdész” óvodás tanösvényt és a Madártani tanösvényt. Utóbbi a nagyobbacska gyerkőcök számára lehet igazán izgalmas. A tanösvény néhány állomása babakocsival is elérhető, és amíg a nagyobbak felfedezik a hely rejtette izgalmakat, a kisebbek jót pihenhetnek a friss levegőn. Emellett természetismereti látogatóközpont és kerti kisvasút is várja az ide látogató családokat.

Budakeszi Vadaspark

A főváros zajától szinte karnyújtásnyira egy kiváló szabadtéri programlehetőséget találnak Budakeszin az állatkedvelők. A Vadaspark nyújtotta élmények kicsiknek és egy picit nagyobbaknak is sok örömöt okozhatnak. Míg a betonozott úton tologatjuk békésen szundikáló kisbabánkat, a nagyobb gyermek sem fog unatkozni. Kávézó, játszótér, állatok, simogató és parasztudvar gondoskodik az élményszerzésről. A Vadaspark területén még baba-mama szoba is rendelkezésre áll.

Pilisszentiván, Jági-tanösvény

A könnyed pilisi túraútvonal egy nyugtató erdei sétát, kényelmes, rövid kirándulást ígér. A túrát Pilisszentivánon a sportpályánál tudjuk elkezdeni, itt le lehet parkolni az autóval. Majd a tanösvényen haladva barlanggal, tóval és fahíddal is tarkított útvonalat járhatunk végig. A Jági-tóig viszonylag kényelmesen el lehet tolni a babakocsit, onnan már azonban már nehezebb tovább haladni ilyen módon. Ezért, ha messzebbre is el akarunk menni az útvonalon, inkább hordozóban érdemes vinni a kisebb gyerkőcöt. Maga a teljes körtúra 3,5 kilométer hosszú, ami kisgyermekkel 2-3 óra alatt bejárható, végig a zöld levél jelzésen haladva.

 

Vácrátóti arborétum

A Pest megyei településen található létesítmény minden évszakban gyönyörű látványt nyújt. Tavasszal a virágzó fák, ősszel pedig az őszi színek pompája varázsolja el az ide látogatókat. Az egész arborétum jól bejárható babakocsival és kisgyermekkel is, még az erdei ösvények is. A programra akár fél napot is rászánhatunk a pihentető látvány és a nyugtató kikapcsolódás miatt. A helyszínen a kisbabás látogatóknak pelenkázót is kialakítottak, közvetlenül a bejárat közelében. Mivel az arborétumban nincsenek nagyobb szintkülönbségek akár a nagyszülőket is elcsalhatjuk egy közös családi kirándulásra.

Forrás: csodahelyek.hu, szuloklapja.hu, femina.hu, kirandulastippek.hu, turistamagazin.hu