Gyadai-rét és tanösvény

Pest megyében található hazánk egyik legizgalmasabb tanösvénye. Összegyűjtöttünk néhány érvet amellett, miért is érdemes az egyik szabad hétvégéteket itt tölteni.

4 érv a Gyadai-rét és tanösvény mellett

Családbarát

A Gyadai-rét és tanösvény olyan kirándulóhely, ahol a kicsik és nagyok egyaránt új élményeket szerezhetnek. Az útvonalon rengeteg meglepetéssel találkozhat, aki ide látogat. Ilyen például az Óriások Pihenője, ami egy erdei bútorokkal felszerelt piknikező- és szalonnasütő hely.

Igazi kaland a gyerekeknek

Hintahíd, óriási függőhíd, mocsáron átvezető pallók. Mi kell még? A kirándulóközpontban található egy hatalmas, jól felszerelt játszótér is. Az itt megtekinthető interaktív kiállítás elnyerte „Az év ökoturisztikai létesítménye” díjat. A gyerekek imádni fogják!

Még egy vadaspark is van a hegyoldalban

Aki arra jár, kár lenne kihagynia a játszótér melletti kis vadasparkot, ahol vaddisznók, őzek, és szarvasok is láthatóak.

Egész hétvégés program is lehet

A környék adottságai, a gyönyörű táj, a kiállítások egész hétvégére kínálnak bőséges látnivalót. Aki szeretne több napot eltölteni a környék felfedezésével, a turistaközpontban akár szobát is tud foglalni – és van még egy jó hírünk: az étteremben nagyon jól főznek!

Képek forrása: kirandulastippek.hu