Játék a szabadban

Elkalandoztunk kicsit Pest megyében és összegyűjtöttük kedvenc helyi játszótereinket és családi piknikezésre alkalmas szabadidőparkjainkat. Persze a listát folyamatosan bővítjük, hiszen évről évre egyre több különleges hely nyitja meg kapuit a családok előtt. Nekünk ezek a kedvenceink!

Érdligeti Park

Az érdligeti tó partján található, csodaszép fekvésű szabadidőpark foci- és kosárlabda pályákkal, valamint egy árnyas játszótérrel, homokozóval, hintával és mászókával várja a kicsiket és nagyokat. A tó melletti füves területen lehet piknikezni, ráadásul mellette még parkolásra is van lehetőség.

Érdi kalózhajó

Az érdi kalózhajó egy tematikus játszótér, ahol a gyerekek szórakozásáról a látványos fahajón kívül csúszda, hinta és mászóka is gondoskodik. A kicsik biztonságát puha térburkolat garantálja, ráadásul a játszótér körbe is van kerítve, így a szülők könnyen csemetéiken tudják tartani a szemüket.

Ha nagytestvérrel együtt érkezik a család, az sem gond, hiszen a játszótér területén van egy kosárlabda pálya is. A tér mellett közvetlenül van lehetőség parkolásra, így még csak gyalogolni sem kell sokat a játszótéri mókában megfáradt csapatnak.

Dunaharaszti Paradicsomsziget

A dunaharaszti Paradicsomsziget nem csak egy játszótér hintával, mászókával és libikókával: a szigeten található egy gyönyörű sétány is, amely körbevezet a lápi ligeterdőn át, végig a Duna-parton. A nagyobbak sportolhatnak a nagy füves focipályán illetve a szabadtéri konditerem eszközein, de nem érdemes kihagyni a csónakázást és a horgászást sem!

Dunakeszi tóvárosi játszótér

A Dunakeszi tóvárosi játszótér különlegessége, hogy egy mesterséges tóval rendelkezik, amely rengeteg kacsának ad otthont. A tervezők nagy hangsúlyt fektettek a biztonságos játékokra is, még a túlságosan erős napsütéstől is védve vannak a kicsik.

 Gödöllői Rönk Vár

A gödöllői Rönk Vár a Gödöllői Királyi Kastély környezetében helyezkedik el. A játszótér közepén egy rönkökből épült vár található, amely mászóka és csúszda is egyben, körbevéve mindenféle modern játékkal. Labdázásra is van lehetőség, valamint elkerített sportpálya, illetve kosárpálya is a családok rendelkezésére áll.  A tervezők tényleg mindenre odafigyeltek, mivel még a homokozó is árnyékban van – így a legnagyobb melegben sem kell tartanunk a tűző naptól.

Fót, Sípos Pál téri játszótér

A fóti, Sípos Pál téri játszótér különlegessége nem elsősorban felszereltségében, hanem nyitottságában és méretében keresendő, amely tökéletes családi piknikező hellyé teszi. Szabadtéri konditerem és füves focipálya, remek sportolási lehetőségek várják az erre járókat. Azon kívül, hogy a játszótér fedett, a tervezők arról is gondoskodtak, hogy fák által árnyékolt ülőhelyek is legyenek, ahonnan a szülők kényelmesen szemmel tarthatják a gyerekeket.

Pilisvörösvár, Lahmkruam Emlékpark és játszótér

A Lahmkruam Emlékpark Pilisvörösváron ékes példája annak, hogyan is lehet egy hely egyszerre park és játszótér. A gyönyörű környezetben található parkot kiserdő veszi körbe annak ellenére, hogy városban van. A park elkerített, azonban több, kisebb részlegben találhatóak a játékok, így ne egy hatalmas, hanem egy családias játszótérre számítsunk.

Forrás: budapestkornyeke.hu