3 kihagyhatatlan termálfürdő Pest megyében

Az utóbbi években egyre többször találkozhatunk a wellness kifejezéssel. Ezt a jelenséget leginkább egyfajta test-lelki feltöltődésre való törekvésként használják. A wellness életérzésbe olyan fogalmak, tevékenységek tartoznak bele, mint az egészséges életmód, a rendszeres mozgás és a pihentető, feltöltődést segítő szolgáltatások.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 3 termálfürdőt Pest megyében, ezek mindegyike a wellness életérzés tökéletes megvalósítója.

 

Termálfürdő Leányfalu

Hat medencével és egy zöld pázsitos, ősfákkal gazdagított stranddal várja a látogatókat a Termálfürdő Leányfalu. A Duna partján kialakított strand egész évben kiváló családi programlehetőséget nyújt a wellness szolgáltatások kedvelőinek. A kicsik számára vízköpő delfinekkel és csúszdákkal ellátott gyermekmedence és játszótér is kialakításra került. A termálfürdő legnagyobb értéke a föld mélyéről feltörő gyógyvíz. Az 1008 méter talpmélységű kútból származó víz gyógyító hatása bizonyított, így a mozgásszervi betegségben szenvedők is előszeretettel veszik igénybe a fürdő szolgáltatásait.

 

Oázis Wellness Park

Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnok szomszédságában, nyugodt környezetben várja vendégeit az Oázis Wellness Park. A komplexum kültéri és beltéri résszel is rendelkezik, így rossz idő esetén is látogatható. A fedett részben található a 3 sávos úszómedence és a meleg vizes ülőmedence, míg a kinti strandon műfüves focipálya és strandröplabda lehetőségeken túl csúszdapark, valamint 6 medence is várja a pihenni vágyókat. A kültéri napágyak és ernyők térítésmentesen vehetők igénybe. Sőt, még úszásoktatás is elérhető az Oázis Wellness Park szolgáltatásai között.

 

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Pest megye egyik legkiválóbb termál adottságokkal rendelkező városa Cegléd. A helyi Gyógy- és Strandfürdő 2003-ban nyitotta meg kapuit. A kül- és beltéri egységekkel is rendelkező komplexum megteremtésének alapját a több, mint 1000 méteres mélységről feltörő termálvíz adta. A forrás 2004-ben gyógyvíz minősítést kapott.

A Gyógy- és Strandfürdő összesen tíz medencével, mintegy 1.400 nm-es vízfelülettel biztosítja a legteljesebb wellness és gyógyászati programokat. A komplexum több szintes fedett épülete egész évben nyitva tart. A létesítményben élménymedence, ülőmedencék, gyermekmedence, gyógytorna medence, súlyfürdő, gyógy- és wellness masszázs, fizikoterápiás kezelések és szauna várja a vendégeket. Az idelátogatók kikapcsolódását és felüdülését segíti a fürdőhöz tartozó 19.000 nm-es virágos park és ligetes sétány is. Az aktív pihenés kedvelőit sportpályák, játszóterek, animációs és kulturális programok várják.

Képek forrása: termalfurdo.hu, cegledfurdo.hu