Hosszú hétvégre ajánljuk

Idén először húsvétkor lesz hosszabb hétvége, természetesen mi magunk is kivehetünk egy-egy nap szabadságot, ha megnyújtanánk a hétvégét egy nappal, és kicsit összetettebb kirándulást terveznénk. Egy hangulatos programajánlót hoztunk a vármegyében akár a húsvéti hosszú hétvégére, de lerövidítve bármelyik hétvégére meríthetünk belőle ihletet.

A hosszú hétvége tökéletesen alkalmas arra, hogy a Dunakanyarban töltsük el a négy napot, Váctól egészen Szobig, mindennap máshol megszállva és kerékpárral megtéve az utat az egyes települések között, mivel kiváló bringaút vezet végig a Duna partján.

Péntek reggel indulhatunk Vácról, és az első napot eltölthetjük Verőcén és környékén. Ott van mindjárt a Gorka Géza Kerámiamúzeum és közvetlenül mellette a csodálatos Zsengélő Café, ami az egyik legjobb és leghangulatosabb hely a Dunakanyarban. Verőcén a szép templomok és kápolnák mellett megnézhetjük a római kori hídfőállás, a castellum romját, a Helytörténeti Múzeumot, és ha átugrunk a nagyon közeli Kismarosra, akkor még a Rádiómúzeumot is beiktathatjuk. Másnap irány tovább, vagyis Nagymaros, ahol a kirándulós énünk kaphat muníciót: ott a Gesztenyés tanösvény meg a Julianus-kilátó, és ha a városon belül is szeretnénk programot találni, akkor a nagy utazó, Kittenberger Kálmán emlékházát ajánljuk.

A vasárnapot már Zebegényben tölthetjük el, ahol például egy kiváló rétesező van, ahol pompásan indulhat a reggel. Látnivaló pedig elég sok akad: a Dőry-kastély, az Öregmalom, a Kós Károly-kilátó, a Hajózástörténeti Múzeum, a Szőnyi István Emlékmúzeum vagy a Maróti-villa. Hétfőn még eltekerhetünk Szobig, aztán megfordulunk, és irány vissza Budapestre, ami pedig egy egész napos kerékpározást jelent. Viszont olyan remek helyeket találunk útközben a Duna partján, mint a Tandem vagy a Piknik Manufaktúra.

forras: welovebudapest.hu, ilovedunaknyar.hu