Piknik a szabadban

A jó időben érdemes kipróbálni a szabadban való reggelizést vagy uzsonnázást. Nem csak azok számára lehet ez elérhető program, akiknek nagy teraszuk vagy kertjük van, hanem egy kellemes szabadnapos, vagy hétvégi programlehetőség lehet. Mindenkit arra buzdítunk, hogy ragadja meg a piknikkosarat, tegyen bele elegendő mennyiségű hűsítő italt, szendvicset, ropogtatni valót, fogja meg a párja/barátja kezét, vagy a kutyájának a pórázát, és induljon a szabadba. A telefont pedig mindenki kapcsolja ki. Hoztunk néhány piknikezésre alkalmas Pest megyei helyszínt.

Kőhegy

Budaörsöt övező hegykoszorú középpontjában tornyosuló 235 m magas kopár rész a Kőhegy, amelynek tetejéről elég impozáns kilátás nyílik Budaörsre és a környező telkekre. A budaörsi Kőhegy könnyen megközelíthető a Móricz Zsigmond körtérről induló 240-es busszal, amiről a Templom térnél kell leszállni, majd a Nefelejcs utcán sétálni egy kicsit hegynek fel. A végén viszont megéri majd az erőfeszítést, ugyanis bográcsozásra is van itt lehetőség, ami egy városi embernek a legnagyobb gasztrokaland. Érdemes viszont a piknik-felszerelést jól átgondolni, mert ha valamit mégis elfelejtettünk, akkor viszonylag nehezen megoldható az utánpótlás.

Makkosmária

Makkosmária Budakeszitől délkeletre terül el, és mindössze néhány házból, gazdasági épületből és a kegytemplomból áll, tehát tökéletes hely ez az elvonulásra. Makkosmária a ‘Fogolykiváltó’ Szűzanya kegyhelye, a Szűzanya kegyképéhez egyre többen zarándokolnak, de a tiszteletadás mellett piknikezésre is remek lehetőségek vannak errefelé. Megközelítés: a 22-es busszal el kell menni Budakeszire, és onnan séta, bár a Normafáról is át lehet gyalogolni, viszont ez az útvonal egy kicsit hosszabb.

Dobogókő

Dobogókő igen kedvelt a kirándulók, kikapcsolódni vágyók körében, hisz természeti szépségei felejthetetlenek. A Visegrádi-hegység legmagasabb pontját jelentő népszerű kirándulóhelyről csodálatos panoráma nyílik a Dunakanyarra, emellett igazi vadregényes kirándulóhely, déli oldala lankás, míg északi felét meredek sziklafalak és völgyek tarkítják, többek között a híres Rám-szakadék. Dobogókő a fővárostól alig 30 kilométerre található, így autóval, emellett távolsági autóbusszal is könnyen elérhető. Egy kellemes túra után akár a sziklánál is le lehet telepedni, hogy megejtsük a délutáni pikniket.

Kárpát-forrás

A Pilisszentlászló határában található terület a Pest közi kirándulóhelyek között igen népszerű. A forrás könnyen elérhető túracélpont, így akár gyerekekkel is nyugodtan célba vehető, ha egy kis kikapcsolódásra vágyik a család. Pilisszentlászlóról babakocsival és kerékpárral is megközelíthető a helyszín, sőt, akár egy kis természetközeli uzsonnázásra vagy szalonnasütéshez is készülődhetünk itt, hiszen a környéken kijelölt tűzrakóhely is van.

Forrás: welovebudapest.hu,mozgasvilag.hu, budaorsinaplo.hu, ilovedunakanyar.hu, szentendre.lutheran.hu