Wolf Kati

Wolf Kati Szentendrén nőtt fel. Hétéves korában ő énekelte a Vuk című rajzfilm címadó dalát. Harminc évvel később, 2011-ben már Magyarországot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban, a „What About My Dreams?” (Szerelem, miért múlsz?) című dalával.

2010-ben elindult az egyik hazai kereskedelmi tévé tehetségkutató versenyén, amelyet ugyan nem nyert meg, de országos ismertséget szerzett vele. Egy évvel később a „Szerelem miért múlsz?” című hazai slágerrel ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A pörgős slágert a külföldiek is gyorsan megszerették, a dalt a verseny egyik legesélyesebb indulójának tartották. 2012-ben Kati ismét részt vett a nemzetközi dalversenyben, ezúttal mint a hazai előválogató műsor egyik zsűritagja.

Szakmai pályáját több elismerés is méltatja. 2011-ben elnyerte a dortmundi rádió Eurovíziós különdíját, a Gundel művészeti díjat és a Szenes Iván Művészeti Díjat. Kati két gyermek édesanyja. Férje diplomataként dolgozik, emiatt egy rövid ideig a család Hongkongban is élt. 2014-ben tértek vissza Magyarországra.

A képek forrása: orszagosrendezvenyiroda.hu, hazipatika.hu, kulturpart.hu, life.hu