Rátóti Zoltán

Rátóti Zoltán Cegléden született és egészen az érettségiig a városban élt. Munkásságát számos elismerés méltatja. 1993-ban megkapta a Jászai Mari-díjat, 2015-ben Érdemes művész lett, idén pedig a Kiváló művészeknek járó elismerést is átvehette.

Hangja mindannyiunknak ismerősen cseng, hiszen nap mint nap halljuk a televíziót nézve. 2012 óta ő az M1, majd 2015. március 15-től pedig a Duna TV hivatalos hangja is. Rátóti Zoltán Ceglédről indult a világot jelentő deszkák felé. Számos színházi, film- és szinkronszerep, színházi rendezések és sok megjelent hangoskönyv után hat éven keresztül a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója volt. A vidéki éveket követően 2017-től ismét Budapesten, a Nemzeti Színházban játszik. Szülővárosában eltöltött éveire a mai napig szívesen emlékszik vissza. Egy 2018-as öregdiák rendezvényen egykori gimnáziumában úgy fogalmazott: élete legszebb éveit a középiskolának köszönheti.

Rátóti Zoltánnak és feleségének két közös gyermeke van, de a család összességében öt gyerkőcöt nevel. A család nagy harmóniában él, a színész-rendező elmondása szerint a kisebbek nagyon szeretik nagytestvéreiket. A család életében ő maga is igyekszik minél nagyobb szerepet vállalni, a kisebbeket legtöbbször ő viszi bölcsődébe, óvodába.

A kép forrása: vigado.hu, origo.hu, index.hu