Izgalmas fesztiválok augusztusban

Ha idén még nem sikerült eljutnod egyik fesztiválra sem, ne csüggedj, hisz augusztusban is számos izgalmas programlehetőség közül válogathatsz! Érdemes kihasználni a nyár utolsó hónapját, mert rengeteg olyan szabadtéri eseményt, koncertet és előadást szerveznek Pest megyében, ahol nemcsak tartalmasan, de ingyenesen is lehet szórakozni. Összegyűjtöttünk ezek közül néhányat. 

Kis-Duna Vízi Fesztivál, Ráckeve

Ha szívesen töltenéd vízpart mellett az augusztusi estéket, esetleg megmártóznál napközben a hűsítő folyó vizében, akkor a Kis-Duna Vízi Fesztivált neked találták ki! A ráckevei eseményt 2019. augusztus 16-20. között rendezik meg a Vadkacsa Szabadstrandon, ahol számos koncerttel, sportrendezvénnyel és színházi előadással várják az érdeklődőket. Az egész napos programokon kicsik és nagyok is megtalálják a kedvükre valót. A családi nap mellett lesz néptáncgála, lampionos csónakfelvonulás, strandröplabda- és kenuverseny is. A fesztiválon fellép Freddie, a Fourtissimo Zenekar pedig utcabállal szórakoztatja majd a Ráckevére látogatókat.

Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál, Vác

A sörök kedvelőinek igazi Kánaán lehet a Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál. Ez a térség legnagyobb sörfesztiválja, amelyet idén augusztus 17-20. között tartanak a váci Duna-parton a Zenepavilonnál. Az immáron hatodik alkalommal megrendezendő eseményen számos sörfőzde több mint százféle sörkülönlegességgel várja az érdeklődőket. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség mindenhol. A fesztiválon lesz kvízjáték és nótaműsor, de a szervezők a kisebbekről sem feledkeztek meg. Őket zenés és táncos produkciókkal, illetve vidámparkkal várják a Duna-parton. A négynapos rendezvényen élő koncertekből és showműsorokból sem lesz hiány: fellép többek között a New Level Empire, Radics Gigi és Vastag Csaba is. Augusztus 20-án, kedden pedig ünnepi tűzijátékkal zárul az esemény.

Budakeszi Családi Nap Fesztivál

Szülőknek és gyerekeknek, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújt a Budakeszi Családi Nap Fesztivál, amelyet 2019. augusztus 24-én rendeznek meg a Farkashegyi repülőtéren. Ezen az eseményen a család minden tagja jól érezheti magát, hiszen reggeltől estig sokszínű és változatos programokkal várnak mindenkit. A gasztronómia iránt érdeklődők bográcsfőző versenyen próbálhatják ki magukat, a sportos kikapcsolódás kedvelői kerékpártúrán vehetnek részt, de lesz gyakorló repülés, rendőrségi és tűzoltó bemutató is. A fesztivál jó hangulatáról a The Old Show Zenekar és Kökény Attila gondoskodik, az esemény zárásaként pedig tűzijátékkal készülnek a szervezők.

Nagymarosi Csípős Fesztivál

Idén már hetedik alkalommal rendezik meg a nagymarosi főtéri termelői piacon az úgynevezett Csípős Fesztivált, 2019. augusztus 31-én. A csípős ízek kedvelői és a chilitermesztők által kedvelt rendezvényt egyre többen ismerik az országban. Az egyedülálló program sok hazai és külföldi érdeklődőt vonz. Az ide látogatók elsősorban az eseményen felkínált és megkóstolható csípős finomságok miatt kedvelik a rendezvényt. A bátrak kipróbálhatják, milyen is a csípős fagylalt, a csípős péksütemény, a csípős kürtőskalács vagy éppen a csípős lekvár. A kóstolás mellett a rendezvényre kilátogatók részt vehetnek főzőversenyen is, valamint megnézhetik a paprika szépségversenyt is.

Summerfest Százhalombatta

Idén augusztus 12-22. között tartják a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált és Népművészeti Vásárt Százhalombattán. Az eseményről korábban már beszámoltunk, itt olvashattok róla bővebben: https://pestvarmegyeimustra.hu/2019/04/02/summerfest-szaszhalombatta/

Képek forrása: Kis-Duna Vízi Fesztivál Facebook oldal, Nagymarosi Csípős Fesztivál Facebook oldal, hirmondo.budakeszi.hu