Summerfest

A minden év augusztusában megrendezésre kerülő százhalombattai Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár eredeti célja a világ népművészetének megismertetése volt. Mára azonban lényegesen többé vált, mint egy szimpla mustra. Igazi közösségépítő találkozóvá nőtte ki magát a nyár végi esemény, amely közelebb hozzá egymáshoz a különböző nemzetiségű és kultúrájú embereket. Az ide érkező együttesek nem csak külföldi táncosok, hanem százhalombattai lakosok is, a vendéglátó családok pedig a fesztivál szervezői is egyben. Ilyenkor a város – mint egy nagycsalád – együtt kel fel reggelente és egyszerre fekszik le esténként.

A programok nagy részében a nézők és az előadók nincsenek elkülönítve egymástól, együtt ülhetnek és táncolhatnak a Népek Bálján, a Fesztiválklubban, a Fesztiválhajón, valamint a Táncpanoráma műsorok utáni táncházakban. Ugyanakkor a fesztivál azok számára is ideális program lehet, akik csak kirándulni vagy pihenni szeretnének. A Duna-part csendje vagy a Régészeti Park misztikuma biztosan magával ragadja a kikapcsolódni vágyókat.

A rendezvény 2019-ben augusztus 12-22-e között kerül megrendezésre. Az eseményről további információ: http://summerfestbatta.hu/