Október 23-a a Skanzenben

1956 jeles dátum a magyar történelemben. A fővárosi történéseket jobbára jól ismerjük, de érdemes a vidéki eseményeket is részletesebben megismerni. A Skanzen idei október 23-i programján személyes sorsok és történetek bemutatásán keresztül ismerhetik meg az érdeklődők az 1956-os szabadságharcot megelőző időszakot és a forradalom vidéki eseményeit – olvasható az intézmény honlapján.

 Különleges rendezvénnyel készülnek október 23-a alkalmából a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. Az egész napos programsorozat során a látogatók nemcsak azokkal az épületekkel és kiállításokkal találkozhatnak a múzeumban, amelyek szorosan kötődnek az egykori történésekhez, hanem a múzeumi színházi előadásokon, tematikus tárlatvezetéseken és különböző játékokon keresztül betekintést kaphatnak az ’50-es évek kemény mindennapjaiba és a magyar családok gyakran nélkülözéssel teli életébe is – fogalmaz az intézmény a programleírásban.

Akik kilátogatnak a jeles dátum alkalmából a helyszínre, azok valós események alapján kidolgozott és eljátszott történetekbe kapcsolódhatnak be, megismerkedhetnek a korabeli öltözködési-, gasztronómiai tradíciókkal, valamint a forradalom idején használatos közlekedési eszközöket is kipróbálhatják. A különleges programlehetőségek célja, hogy a látogatók számára minél jobban kézelfoghatóbbá, minél jobban megérthetővé váljon a forradalomhoz vezető út.

A részletes program itt érhető el: https://skanzen.hu/hu/programok/rendezvenyek/56-falun

 

Forrás: skanzen.hu, csodalatosmagyarorszag.hu