Éjszakai szakvezetések ősszel is

Bár az éjszakák ebben az évszakban egyre hűvösebbek, egy-egy különleges program érdekében érdemes jól felöltözni. Egy ilyen lehetőséget hoztunk el nektek. A Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetésre hívja az érdeklődőket, ahol szakemberek kíséretében bepillantást nyerhetnek a látogatók az intézmény záróra utáni életébe. A vadasparkban élő állatok közül több éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutinjukat: esznek, játszanak, vagy éppen vadásznak.  A programon bárki részt vehet, aki nem fél a sötétben, és szereti a kalandokat – olvasható az intézmény honlapján.

Nagyvadak Éjszakája

Ezen a szakvezetésen a vadasparkba kilátogatók végig sétálhatnak a szakvezetőkkel a Bagoly soron és a Nagyvadas körletben, ahol a macskabagoly, hóbagoly, fülesbagoly, kuvik, sün, őz, muflon, vaddisznó, dámszarvas, medve és gímszarvas záróra utáni életével ismerkedhetnek meg. Ősz révén készüljünk fel a hűvösebb időre. A látogatóknak a hátizsákban feltétlenül érdemes bekészíteni valamilyen világító eszközt, de a forró teával töltött termoszt, meleg öltözetet és a bátor hozzáállást se hagyjuk otthon!

A Nagyvadak Éjszakája program októberben 11-én lesz elérhető. Gyülekező a főbejáratnál 17.45-től. A program 18.00 órakor kezdődik és előreláthatólag 20:30-ig tart. Az éjszakai szakvezetést első sorban 7 éven felülieknek ajánlják.

Varázslatos Állatok

Ezen a túrán olyan Vadasparkban élő állatokat mutatnak be szakvezetők segítségével a szervezők, amelyek valamilyen szempontból “varázslatosak”. Többek között boszorkányok és varázslók állataival is megismerkedhetnek a látogatók, illetve olyan egyedekkel is, amelyekhez régi, illetve most is élő hiedelmek kapcsolódnak. A különleges séta során a vadmacska, sakál, holló, róka, patkány, nyestkutya, bagoly, galamb, gímszarvas, farkas és a medve éjszakai életébe pillanthatnak be a résztvevők.

Októberben ez a túra 2 alkalommal lesz elérhető, 4-én és 18-án. Gyülekező ez esetben is a főbejáratnál, maga a program pedig 18.00 órakor kezdődik és előreláthatólag 20:30-ig tart.

További információk a programokkal, valamint jegyvásárlás a vadaspark honlapján: https://budakeszivadaspark.hu/hirek/oszi-ejszakai-szakvezetesek-2024/

Fotók: Turista Magazin