Pedagógusok napja a Skanzenben

Október 11-én, a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében izgalmas múzeumpedagógiai programokkal és interaktív előadásokkal várják az iskolai és óvodai pedagógusokat, valamint az intézmények más dolgozóit a szentendrei Skanzenben. A rendezvény díjtalan, a program egyik fő témája az egészséges táplálkozás és a környezettudatosság – írják a hivatalos programismertetőben a szervezők.

Milyen szellemi táplálékkal, és hogyan látják el a pedagógusok a tanítványaikat, ha az egészséges táplálkozásra, a környezettudatosságra terelődik a szó? Hogyan tud ebben segíteni a Skanzen? Többek között ezek is napirendre kerülnek az október 11-i rendezvényen Szentendrén. Az érdeklődők délelőtti és délutáni turnusokban múzeumpedagógiai programokon és interaktív gyógynövényes előadáson vehetnek részt– írják a hivatalos leírásban.

A programokra nemcsak a pedagógusokat, hanem az iskolai-óvodai szociális munkásokat és egyéb pedagógiai tevékenységet végző szakembereket is szeretettel várják. A rendezvényt a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében rendezik meg; a programsorozat kiemelt célja, hogy a múzeumi élmények hatására a jövőben egyre több iskolai és óvodapedagógus használja aktívan a múzeumot, mint alternatív nevelési, oktatási helyszínt.

A pedagógusnapi esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A szervezők azt kérik, hogy a létszám és a programok tervezése miatt lehetőleg, aki tud, regisztráljon előzetesen, de a helyszínen is fogadnak részvételi igényeket.

További információk és részletes program itt: https://skanzen.hu/hu/tudas/pedagogusoknak/m%C3%B6f-pedag%C3%B3gusok%20napja-2024

 

forrás: skanzen.hu