Strandok éjszakája 2024

A hazai strandok minden év júliusának utolsó hétvégéjén – ezúttal július 27-én – különleges programokkal kedveskednek azoknak, akik a megszokottól eltérő vizes élményekre vágynak.  Az idei már a tizenötödik Strandok Éjszakája lesz. A különleges rendezvény alkalmából hosszabb nyitvatartás, programok és kedvezmények várják az érdeklődőket országszerte, így Pest vármegye több fürdőjében is.

Július 27-én holdvilágos csobbanásra hívnak a hazai fürdők közül többen is. A Strandok Éjszakája alatt országszerte gyógyfürdők, strandok és aquaparkok várnak meghosszabbított nyitvatartással. A rendezvény évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 2021-ben 43, 2022-ben 41 fürdő szervezett programot július utolsó hétvégéjén, 2023-ban azonban ezt a számot is sikerült felülmúlni, hiszen tavaly már 50 helyen lehetett éjszakába nyúlóan fürdőzni. Az tapasztalatok alapján évente legalább 35-40 intézmény csatlakozik a kezdeményezéshez. Mutatunk néhány helyet, ahol, Pest vármegyében is elérhető lesz a különleges program.

  • Lupa Beach, Budakalász – a helyszínen DJ show-val, éjszakai fürdőzéssel, és különleges gasztronómiai kínálattal várják az érdeklődőket.
  • Abonyi Városi Strand- és termálfürdő – itt is zenei program és brazil táncosok várják a helyszínre ellátogatókat.
  • Gyömrői Tófürdő – a helyszínen úgynevezett gomba bulival készülnek a szervezők.
  • Ceglédi Gyógyfürdő – A helyi fürdő idén is csatlakozott a Strandok Éjszakája programhoz egy frenetikus éjszakai fürdőzéssel. A résztvevők a különleges alkalmon hajnali kettőig csobbanhatnak a medencékben és a legjobb zenékre bulizhatnak a csillagos ég alatt. Ezen felül 20:00 órától éjszakai focira is lesz lehetőség, amelyen értékes nyereményekre tehetnek szert az indulók.

forrás: programturizmus.hu, furdoszovetseg.hu