Hétvégi programok a Medveotthonban

A 11 hektáron kialakított Veresegyházi Medveotthon Közép-Európa egyetlen Medveotthona, mely az Állatvédő Világszervezet (WSPA) és a Veresegyházi Önkormányzat összefogásával jött létre. Az intézmény jelenleg az ország harmadik leglátogatottabb állatkertje. Évi átlag 200 000 látogatója van. A nyári időszakban is több programlehetőség várja az érdeklődőket. Ebből hoztunk néhányat.

Ingyenes állati séta szakvezetővel

Minden hétvégén, szombaton és vasárnap 10:45-kor ingyenes állati séta indul szakvezetővel a nagy medve kifutótól. A mintegy 45 perces program során a résztvevők érdekességeket tudhatnak meg a Medveotthon történetéről és az itt élő állatokról.

Farkasok – ingyenes ismeretterjesztő bemutató

Ma már a farkasok legalább akkora látványosságai a Medveotthonnak, mint a macik. Az ingyenes bemutató szombaton és vasárnap 13:00 és 15:00 órakor indul, a bejárati sétány végén balra, az új farkas kifutónál. A foglalkozás időtartama 45 perc.

Látványetetés

Szintén a hétvégi napokon érhető el ez a program is. A Medveotthon szakemberei különleges rendezvényt találtak ki az intézmény népszerű lakóival és erre invitálják az érdeklődőket. Terülj, terülj asztalka címmel Misu és Mosi, a két bájos mosómedve, valamint Frédi, Roxi és Rozi, az elbűvölő ormányos medvék várnak mindenkit egy felejthetetlen és interaktív táplálkozási bemutatóra.

A program októberig hétvégente 12 órától érhető el, a részvétel ingyenes. Helyszín a mosómedvék kifutója, ahol az intézmény állatgondozói – akik mindennap gondoskodnak ezekről az érdekes lényekről – megosztják a résztvevőkkel azokat a titkokat, amelyek Misu, Mosi, Frédi, Roxi és Rozi világát különlegessé teszik.

forrás: medveotthon.hu, csodalatosmagyarorszag.hu