Vakáció

Megkezdődött a nyári szünet az iskolákban – sok szülőnek azonban komoly kihívást jelent, hogy kellően izgalmas és tartalmas elfoglaltságot találjon a vakáció heteire gyermekei számára. Hogy megkönnyítsük a dolgukat, bemutatunk néhány napközis tábort, ahol a nebulók izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal tölthetik el a nyári szabadidőt.

 Nyári Alkotó Műhely a Szentendrei Skanzenben

A Nyári Alkotó Műhely elsősorban a 11-14 éves korosztályt várja. A szentendrei helyszínen július 8-12. között a lelkes, kreatív, alkotni vágyó kiskamaszoknak kínálnak egyhetes elfoglaltságot. A hét minden napján más és más alapanyagból alkothatnak majd a gyerekek. Lesz például papírmerítés, papírmasé-készítés, rajzolás, festés, varrás, hímzés, textilfestés, fonás, szövés és még a famunkákba (fűrészelés, csiszolás, pirográf használat) is betekintést kaphatnak a fiatalok.

További infók: https://skanzen.hu/hu/gyerek-skanzen/gyerektaborok/nyari-alkoto-muhely-2024

 

HETED7 napközis táborok

A Szentendrei Skanzenben idén is szerveznek HETED7 napközis táborokat. A 6-12 éves gyerekeknek szóló program öt napon át kínál tartalmas és szórakoztató lehetőséget a táborozóknak. A gyerekek kipróbálhatják a jellegzetes paraszti munkákat, részt vehetnek kézműves foglalkozásokon és a mozgásban gazdag játékokban is kipróbálhatják magukat. A színes programelemek révén a fiatalok megismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával, a skanzen nagy csűrjei, pajtái pedig kiváló helyszínt jelentenek az élményszerzéshez – napsütésben és esős időben egyaránt.

Bővebb infó: https://skanzen.hu/hu/gyerek-skanzen/gyerektaborok/nyari-napkozis-tabor_2024

 

Fazekas tábor a kamaszoknak

 Az agyagművesség az egyik legősibb kézműves foglalkozás, hiszen a paraszti kultúrában a konyhai eszközök, például a lábasok, kis- és nagyfazekak, bögrék, korsók is így készültek. Ezeket agyagból készítette a fazekas, a tálas vagy korsós mester. Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Skanzen nyári, fazekas tematikájú alkotó-kézműves tábora, ahova 13 éves kortól, július 15-19. között várják a gyerekeket.

Részletek: https://skanzen.hu/hu/gyerek-skanzen/gyerektaborok/nyari-fazekas-tabor-2024

 

Programdús napok a Budakeszi Vadasparkban

 A Pest vármegyei intézmény szintén szervez napközis tábort általános iskolások részére. Azokat a fiatalokat várják, akiket érdekel a természetismeret, az állatvilág, és szívesen részt vesznek erdei kalandokban is. A táborra jelentkező gyerekek megismerhetik a Vadaspark életét, megnézhetik, mi zajlik a „kulisszák mögött”, kicsit kipróbálhatják magukat vadasparki gondozóként – vagyis etethetik, gondozhatják és meg is simogathatják azokat az állatokat is, amiket más nem. A gyerekek az erdő életével, a fákkal, növényekkel, különleges élőlényekkel az erdei környezet adta lehetőségeket kihasználva, játékos, interaktív formában ismerkedhetnek meg.

Bővebb információ: https://budakeszivadaspark.hu/programok/tabor/

 

forrás: skanzen.hu, budakeszivadaspark.hu