Fényfesztivál a Skanzenben

Egyedi fényalkotásokkal, koncertekkel és táncházzal várják az érdeklődőket május 31-én és június 1-én a szentendrei skanzenben. A kétnapos rendezvényen a Dunakanyar gasztronómiai különlegességeibe is belekóstolhatnak a helyszínre látogatók.

A KANDELA zenés fényfesztiválon különleges fénybe öltöznek a Skanzen épületei. A szentendrei szabadtéri múzeumot ritkán látni esti fényben, a programok ugyanis leginkább napközben zajlanak, ezen a két napon azonban éjjel 2-ig lesz nyitva a Skanzen.  A helyszínre látogatók a fény útját követve bejárhatják majd az egész múzeumot.

Természetesen a különleges látvány mellett más programokkal is várják az érdeklődőket. A nyitónapon Szabó Balázs Bandája ad koncertet, június 1-jén az idén 50 éves Vujicsics Együttes lép a Skanzen Szabadtéri Színpadára, késő este pedig világzenei csemegék várják az érdeklődőket a Skanzen Erdély főterén. A koncertek mellett a tánc is szerepet kap: fellép a Keck Mária vezette Ex Auro flamencoduó, a gyimesi népzenei ihletésű számokat játszó Móser Ádám duó, az Ígjen a falu! csapata pedig táncházat tart.

A fényfesztivál ideje alatt a Skanzen Erdély épületegyüttesének városi kiállításai nyitva lesznek, a Korzó Kávéház emeletén pedig kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket. Különleges tárlatvezetésen is részt vehetnek az érdeklődők, akik választ kaphatnak többek között arra a kérdésre, milyen világítást használtak régen, de a tűzhöz és fényhez kapcsolódó szokásokról, hiedelmekről, rítusokról is szó esik majd.

 

Részletes információk: https://skanzen.hu/hu/programok/rendezvenyek/kandela-skanzen-mas