Jubileum

Idén ünnepli 45-ik születésnapját a Budakeszi Vadaspark. A létesítmény első ízben 1979. április 29-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A különleges jubileum alkalmából a vadaspark munkatársai színes programokkal várják május 4-én a helyszínre kilátogatókat.

A rendezvényen számos színes és edukációs eseménnyel is készülnek. Lesz például látványetetés, állatsimogatás, ezen felül a Pilisi Parkerdő szakemberei is ellátogatnak a helyszínre, akik szintén különleges programokkal készülnek.  Lesz például egy különleges kihívás, amikor erdei termésekkel, avarral töltött zsákokon lehet lépkedni, miközben a részvevők megismerkedhetnek az erdei lépőkő elmélettel, a Pilisi Parkerdő természetvédelmi elvével. De lehet majd fa kirakózni, illetve faültetésbe is bekapcsolódhatnak az érdeklődök, valamint, erdei rakodót is építhetnek, és akár a traktorozást is kipróbálhatják. A kihívások kedvelői pedig erdei kvízeken próbálhatják ki tudásukat.

Maga a vadaspark szervező csapata is számos érdekességgel készül. Az esemény résztvevői találkozhatnak majd rendőrökkel, tűzoltókkal és egy vadonatúj attrakció bemutatására is számíthatnak. Kicsiknek és picit nagyobbaknak igazi izgalmakat ígér a május 4-i esemény.

Lesz ezen felül Ismerd meg az erdőt! túra is, ami a főbejárat elől indul. A jegyeket a bejáratnál lehet majd megvenni, amelyek ára egységesen 3700 Ft 2 éves kor felett. A túra csak 10 fő felett indul, ezért előzetes regisztráció szükséges.

 

A jubileumi ünnepség részletes programja alább olvasható:

10:00-től egész nap – Ismerkedj meg igazi rendőrökkel

10:00-től egész nap – Mi is az a katasztrófavédelem? – azaz találkozás valódi tűzoltókkal

10:00-től egész nap – Örökerdő interaktív terepasztal

10:00 – Ismerd meg az erdőt túra (Indulás a Főbejárat elől)

10:00 – Mosómedve látványetetés

11:00 – 12:00 – A Vadaspark múltja és jelene szakvezetés (Indulás a nagytérkép elől)

12:00 – 13:00 – Állati Jó Bemutató

13:00 – Aranysakál látványetetés

14:00 – 15:00 – A Vadaspark múltja és jelene szakvezetés (Indulás a nagytérkép elől)

14:00 – 15:00 – Állati Jó Bemutató

Részletes információk: https://budakeszivadaspark.hu/hirek/45-eves-a-vadaspark-majus-4/