Húsvéti rendezvények

Március utolsó hétvégéjén Pest vármegye számos településén rendeznek húsvéti programokat – ezek közül ajánlunk néhányat.

Dunaharaszti

Dunaharasztiban húsvéti játszóházzal és számos izgalmas programmal – táncbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, lufibohóccal és csillámtetoválással – várják a családokat. Az Álmok Bábszínháza is ellátogat a településre az Unikó kalandja című előadással. A rendezvény ingyenesen látogatható!

Bővebb információk: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-dunaharaszti-husvet.html

 

Pilisvörösvár

A településen március 31-én, azaz húsvétvasárnap 20 órától tartják a hagyományos húsvéti bált, amelynek helyszíne a pilisvörösvári Művészetek Háza lesz. A zenét – a hagyományokhoz híven – idén is a Die Adlersteiner zenekar biztosítja.

Részletek: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-pilisvorosvar-bal.html

 

Halásztelek

Március 30-án, szombaton családi programok várják a Malonyai-kastély parkjában az érdeklődőket, akik a húsvéti népszokások felelevenítésével hangolódhatnak az ünnepre. Lesz tojáskeresés, hangszersimogató, énektanítás, húsvéti kincskeresés, húsvéti akadálypálya, kézműves foglalkozás és ügyességi feladatokkal is készülnek a szervezők. A családi program ingyenes.

További információk: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-husvet-halasztelek.html

 

Ráckeve

Nincs húsvét sonka nélkül! A Pest vármegyei településen 2024. március 30-a és április 1-je között Húsvéti Sonkafesztivált tartanak, amelynek helyszíne a ráckevei Duna-part. Az eseményre látogatók megismerhetik a legkiválóbb hazai sonkafajtákat, de a szervezők családi és gyerekprogramokkal, vidámparkkal, streetfood-különlegességekkel és koncertekkel is várják az érdeklődőket. A rendezvény ingyenesen látogatható!

Részletek: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-sonkafesztival-rackeve.html

 

Budakeszi

Kiváló családi programokat kínál húsvétkor a Budakeszi Arborétum, ahol péntektől hétfőig a bárányok és a nyuszik lesznek a főszereplők.  Az arborétum tojásfájára idén is bárki felakaszthatja otthon készített tojásdíszét.

További érdekességek a rendezvényről: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budakeszi-husvet.html

forrás: programturizmus.hu