Nemzeti ünnep

Március 15-e alkalmából országszerte több helyen lesznek megemlékezések. Ünnepi programokkal készül több Pest vármegyei nagyváros is – ezek közül ajánlunk néhányat.

Szentendre

A településen az ünnepi megemlékezés reggel koszorúzással kezdődik a Sztaravodai úti köztemetőben, Petzelt József mérnök, honvéd alezredes sírjánál. A rendezvény a városháza előtti téren folytatódik. Az ünnepi műsorban fellép majd Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színművész, Törőcsik Franciska színművész, valamint Szabó Balázs énekes, dalszerző, zeneszerző is. Ezt követően térzene várja az érdeklődőket.

További részletek: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-marcius-15-csaladi-program.html

 

Érd

A Magyar Földrajzi Múzeum kertjében Talpra Érd! címmel családi napot tartanak 2024. március 15-én, 13 és 22 óra között. 14 órakor a Rettenetes Röfi című gyermekszínházi előadás várja az érdeklődőket, majd a 100 Folk Celsius, valamint a Gidó és barátai ad koncertet. Az eseményt több interaktív programelem kíséri, lesz huszárkodás, arcfestés, hajfonás, különböző kézműves foglalkozások, de a kicsik kipróbálhatnak több népi fajátékot is. Ezen felül lesz lehetőség kitűző készítésre, és az eseményre kilátogatók a helyi kézműves- és gasztrovásáron is részt vehetnek. A teljes program ingyenes.

Részletek: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-marcius-15-erd.html

 

Szigetszentmiklós

Délelőtt 9 órakor Komáromy Alajos és Kardos István ’48-as főhadnagyok síremlékénél, koszorúzással kezdődik az ünnepi megemlékezés, majd a városháza előtti téren folytatódik a program. Fellép Nagy Albert és zenekara, majd az érdeklődők megnézhetik Imre Roland színművész zenés, irodalmi előadását. Az ünnepi műsorban közreműködik az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Fúvószenekara és Fanfár Együttese, valamint a Székely Miklós Városi Kórus, illetve a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Bandérium.

További részletek: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-marcius-15-szigetszentmiklos.html

képek forrása: alon.hu, kormany.hu