Idegenvezetők világnapja Vácott

Igaz, hogy még jócskán vannak napok a február végi idegenvezetők világnapjáig, de sosem lehet elég korán betervezni egy színes programot. Február 24-én a váci püspöki palota is megnyitja kapuit. A jelzett napon az egyházmegye idegenvezetője a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpontban fogadja a vendégeket. A létesítményt a barokk kori váci püspöki palota egykori gazdasági épületének teljes felújításával alakították ki a közelmúltban a Galamb utca 1. szám alatt.

„Örömmel várjuk látogatásukat Vácon a püspöki palotában, amelynek patinás épületét 18. századi püspök elődömnek, Migazzi Kristófnak köszönhetjük. Nevéhez fűződik a váci Nagyboldogasszony-székesegyház megépíttetése is, valamint a mai Vác barokk arculatának és számos meghatározó épületének a megszületése. Vác és benne a püspöki palota igazi kincseket rejt! Jöjjenek és fedezzék fel! Szívesen látjuk Önöket a váci püspöki palotában!” Ezekkel a kedves mondatokkal invitálja a turistákat, s természetesen a helyieket is a püspöki palota megtekintésére Marton Zsolt váci megyéspüspök a Váci Egyházmegye honlapján.

A honlapon elérhető információk alapján a püspöki palota idén másodízben csatlakozott az idegenvezetők világnapja programsorozathoz, amelynek keretében február 24-én palotalátogatást szerveznek. Fontos azonban, hogy nemcsak ezen a napon várják az érdeklődőket, hanem más alkalommal is szívesen látják az egyéni és csoportos látogatókat a palotában. Az egyéni látogatók számára minden szombaton elérhető a szervezett vezetés, amely 11 órakor indul. A csoporttal érkezőknek pedig rugalmasan tudnak időpontot adni.

Bővebb információk: https://vaciegyhazmegye.hu/turizmus.html