Állati programok februárban

A Budakeszi Vadaspark az év minden időszakában újabb és újabb színes programokkal várja az érdeklődőket. Nincs ez másként februárban sem.  A hónap közepén egy igazán romantikus napot szerveznek az állatparkban, majd ezt követően pedig téli madárvédelmi hétre invitálják a látogatókat.

 Szerelmes állatok napja, február 17.

Nem csak az emberi kapcsolatokban jelennek meg a romantikus érzelmek, hanem az állatvilágban is ugyan úgy jelen van a szeretet, szerelem, ragaszkodás, párválasztás. Sok állatfaj akár élete végéig ugyan azzal a partnerrel marad. Az állatvilág udvarlási szokásai, párválasztásai nagyon izgalmasak és érdekesek. A február 17-i rendezvényen többek között az állatok párkeresési trendjeibe is bepillantást kapnak azok, akik ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba.

A különleges napon számos színes, szórakoztató programmal várják az érdeklődőket. Lesz állati párkereső, próbára tehetik a résztvevők tudásukat: vajon felismerik-e melyik párhívó hang melyik állathoz tartozik, illetve megismerhetik az egyes fajok szerenád adási szokásait is. Mindemellett lehetőség nyílik arra is, hogy közelről megnézzék a résztvevők, hogy milyen dísztollakat használnak a madarak arra, hogy elrabolják szerelmeik szívét.

Bővebb információk: https://budakeszivadaspark.hu/hirek/szerelmes-allaotk-napja-februar-17/

 

Téli madárvédelmi hét, február 19-23.

A Budakeszi Vadaspark szervezői iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várjuk, akik szeretnének többet megtudni a madarakról, téli madárvédelemről, téli tollas vendégeinkről, vonulómadarakról, mindezt játékosan, interaktívan.

Az intézmény szakemberei különleges vezetett programmal készülnek, amelynek keretében részletesebb betekintést adnak a madarak vándorlásába, mely fajok azok, amelyek itt telelnek hazánkban, és melyek azok, amik csak a melegebb időszakban térnek vissza. A résztvevők megtudhatják azt is, hogy miért vonulnak a madarak, hogyan tudunk mi emberek segíteni nekik télen, mivel szabad őket etetni és mivel nem.  Játékos szakvezetéssel, fejtörőkkel várják a csoportokat, a gyerkőcök még egy különleges programban is részt vehetnek: segíthetnek feltölteni a madáretetőket és egy kis madár menüt is összeállítanak majd a szervezők közreműködésével.

A szakvezetés maximális létszáma 30 fő vagy egy osztálynyi gyerek. Időtartama: 1 óra. Naponta összesen 4 db csoportot indítanak, az alábbi választható időpontokban: 9:00 vagy 10:00 vagy 11:00 vagy 12:00. A program költsége: 14 000 Ft/csoport + Budakeszi Vadaspark belépőjegy (10 fő felett kedvezményes csoportos belépőt biztosítanak, illetve a pedagógusok számára minden 10. gyermek után 1 felnőtt belépése ingyenes).

További információk: https://budakeszivadaspark.hu/hirek/teli-madarvedelmi-het-februar-19-23/

Kép forrása: budakeszivadaspark.hu