Ha tél, akkor kori

A téli sportok egyik favoritja a korcsolyázás. Mivel hidegebb időjárás mellett is érdemes kellő időt tölteni a szabadban, célszerű ezt mozogva, hogy kompenzáljuk az alacsonyabb hőmérsékletet. Kiváló téli mozgás és kellemes kikapcsolódás lehet a korcsolyázás. Szerencsére a vármegyében több helyszínen is van erre lehetőség, mutatunk néhányat a teljesség igénye nélkül.

Dunakeszi jégpálya

Idén új helyszínen érhető el a korizás Dunakeszin, egészen pontosan a Barátság úti lakótelep szívében. A 35×15 méteres terület fedetlen, így indulás előtt érdemes jól felöltözni. Hétköznap délelőttönként a helyi iskolás és óvodás csoportok részére tartják fenn a felületet, a közönségkorcsolya csak ezután veszi kezdetét. A korszerű hűtőtechnikának köszönhetően egész télen kiváló jégminőséget tudnak biztosítani. A helyszínen elérhetők öltözők, illetve korcsolyabérlésre is van lehetőség.

Bővebb információk: https://szallas.hu/programok/dunakeszi-jegpalya-dunakeszi-p5445

 

Tököli jégdóm

A Csepel-sziget egyetlen egész szezonban (szeptembertől-májusig) üzemelő fedett, szabványméretű, 1800m2-es jégpályája található Tökölön. A helyszínen változó hőmérsékleti viszonyok között is kiváló jégfelülettel várják a jégsport környékbeli szerelmeseit. Szerveznek korcsolyaoktatást, illetve csapatsport lehetőségek is elérhetők.

Bővebb információk: https://www.jegdom.hu/

 

New Ice Jégpálya Budaörs

A budaörsi jégpályát 2012-ben hozták létre, szezononként 30–40.000 vendég érkezik a helyszínre, ezen felül számos rendezvénynek is helyet biztosítanak. A pályát úgy alakították ki, hogy családbarát és biztonságos körülmények között minőségi lehetőséget biztosítsanak minden korosztály számára az egészséges kikapcsolódást nyújtó korcsolyázásra, továbbá az amatőr és versenysportolók részére egyaránt. A helyszínen van lehetőség oktatás kérésére és korcsolya bérlésre is.

További infók: https://newice.hu/

 

Érdi jégpálya

A 260 négyzetméteres felület hangulatos környezetben biztosítja vendégeinek a jó minőségű, rendszeresen karbantartott jeget. Az önkormányzat szervezésében délelőttönként a helyi iskolák és óvodák csoportjai térítésmentesen vehetik igénybe a pályát, tanári felügyelettel. A közönségkorcsolya 15:00 órától minden korosztály számára elérhető. Mivel fedetlen a helyszín, esős-szeles időben nem alkalmas a sportolásra. Amennyiben nincs saját korcsolyánk kölcsönzésre is nyílik lehetőség.

Részletek: https://szallas.hu/programok/mujegpalya-erd-p19489