Alkotói pályázat

Általános és középiskolás fiatalokat szólít meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Élő örökségeink elnevezésű felhívása. A pályázat keretében képi alkotásokat várnak a fiataloktól február 15-ig. A mű lehet grafika, festmény, nyomat vagy montázs. A pályázat a Térségi Kulturális Szolgáltatások Mintaprogram keretében valósul meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Művelődési Intézettel való együttműködésben.

Számodra mit jelent a magyar cirkuszművészet vagy a solymászat? Láttad már a mohácsi busókat vagy ettél már molnárkalácsot? Csak néhány gondolatébresztő kérdés a Szabadtéri Néprajzi Múzeum alkotói pályázatához. A felhívás keretében azt kérik a fiataloktól, hogy alkossanak képet a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékében szereplők közül egyről.

  • Nevezési korcsoportok:
    Általános iskola 1-2., 3-4., 5-6., 7-8. osztály és középiskolai diákok

 

  • Formai követelmény:
    papíralapú, A3-as méretben

 

  • Technikai kategóriák:
    grafika, festmény, nyomat, montázs

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. február 15.

Az elkészült munkák digitális változatát jpeg formátumban a szellemiorokseg@gmail.com címre várják.

A fájlnévnek tartalmaznia kell az alkotó nevét, korcsoportját, településnevét és vármegyéjét ékezetek és szóköz nélkül. A kiállításra kerülő képeket előzetes igény esetén a bontás után visszakapják az alkotók. A pályázathoz egy nyilatkozatot is ki kell tölteni. Ez és a felhívás további részletei is megtalálhatók az alábbi elérhetőségen: https://skanzen.hu/hu/jo-tudni/hirek/alkotoi-palyazat

 

forrás: skanzen.hu