Megvannak az év szaloncukrai

Idén is megrendezték az Év Szaloncukra versenyt, amelyen szakmai zsűri választotta ki a legjobb édességeket, de díjazták a legfinomabb cukormentes termékeket, és a gyerekek is kiválaszthatták a számukra legízletesebb szaloncukrot. Utóbbi két kategóriában egy Pest vármegyei cukrászda igen kiváló eredményt ért el. A Veresegyházon található Sulyán Cukrászda terméke, a robbanó cukros rágógumi ízű fehér csokoládé-trüffel szaloncukra kék spirulinával lett a gyerekek kedvence, a műhely a cukormentes készítmények között pedig harmadik helyezést ért el – írja az origo.hu

Már-már egyre komolyabb hagyománya van az ÉV Szaloncukra megválasztásnak.  Idén a klasszikus kategória mellett újakat is kialakítottak a Magyar Édességgyártók Szövetsége támogatásával. A zsűri 196 különféle ízvilágú szaloncukrot kóstolt végig, majd 8 kategóriában hirdettek győzteseket- olvasható az origo.hu beszámolójában.  Az ítészek közé több egyesület és a közösségi médiából ismert szereplő is került úgy, mint a Szeretem a csokit TikTok-csatorna videós párosa, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének tagegyesületei és a Nagycsaládosok Kispesti Egyesületének tagjai.

Az Év Szaloncukra 2023-ban a balatongyöröki Promenád Kávéház fügés-diós terméke lett. Idén is meghirdették a cukormentes édességek versenyét. Ebben a kategóriában a harmadik helyezett a veresegyházi Sulyán Cukrászda aszalt gyümölcsös édesítőszeres szaloncukra lett. A Pest vármegyei műhely termékei nem csak ebben a kategóriában értek el sikert. Idén újra a gyerekek is eldönthették nekik melyik édesség ízlik a legjobban. A kicsik választása alapján a Sulyán Cukrászda robbanó cukros rágógumi ízű fehér csokoládé trüffel szaloncukra kék spirulinával lett a gyerekek kedvence.

Talán nem meglepetés, hogy a legjobb marcipános szaloncukor a Szamos feketeribizli krémmel töltött édessége lett. Győztest hirdettek a legjobb mogyorós és a pisztáciás szaloncukor kategóriákban is, mindkettőben a Stühmer készítményei diadalmaskodtak. A legjobb mandulás szaloncukor kategóriában a szintén Pest vármegyében található kiskunlacházi Demeter Chocolate mandula-kókusz szaloncukra lett, a fehércsokoládé kategóriában a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda fehércsokoládés pisztácia krémes szaloncukra győzött.

forrás: origo.hu, FOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS – ORIGO