Ünnepekre hangolva

Minden évben az egyik legfényesebb időszak az advent. Számos településen rendeznek karácsonyi vásárokat, ahol finom illatok, jobbnál jobb falatok és kellemes karácsonyi dallamok fogadják a látnivalókat. Válogatásunkban hoztunk néhány Pest vármegyei települést, ahol a hagyományokhoz hűen adventi vásárral készülnek az ünnepekre. A gyűjtés természetesen nem teljes – érdemes mindenkinek hozzátennie a maga kedvencét. 😊

 Karácsonyi vásár Vác barokk főterén

Az idei évben már november 25-től egészen január 7-ig várják a legkisebbeket és az idelátogató turistákat. A felállított szabadtéri színpadon változatos programokkal készülnek, felállítják a város óriás karácsonyfáját és több, hangulatos pavilont is kialakítanak – olvasható az ilovedunakanyar beszámolójában. Az idei évben egy különleges program is bekerült a műsortervbe: környezetbarát, műanyag csúszka-koripálya használatára is lehetőség nyílik majd a főtéri Konstantin kertben. Aki nem visz magával korit, annak se kell aggódnia, hiszen a helyben kölcsönzésre is lesz majd lehetőség. Az adventi kisvonatot hétvégente a Mikulás vezeti majd, délutánonként pedig kellemes adventi dallamok csilingelnek a járművön.

Adventi vásár Szentendrén

A Pest vármegyei település varázslatos kis utcáiadventkor még varázslatosabbá válnak. A karácsonyi vásár pavilonjait forralt bor illata járja át és kellemes ünnepi zene hallatszik több helyről is. A csodás Duna-parti helyszínen a vásárlás, nézelődés közben szinte kedvenc karácsonyi filmje szereplőjének érezheti magát a helyszínre látogató – olvasható a programturizmus ajánlójában. A karácsonyi ajándékok beszerzésére már idén is lehetőségünk nyílik, hiszen ebben az évben is árulnak majd kézműves ékszereket, kozmetikumokat, apró díszeket, ajándéktárgyakat és édességeket. Aki pedig megéhezne, annak sem kell aggódnia, hiszen forralt bor, ínyenc sajtok, pálinkák, kürtőskalács és kenyérlángos is várja majd a fáradt,  éhes látogatót.

Adventi program Pilisvörösváron

A város hagyományos rendezvényét, a Kézműves Adventi Vásárt december 10-én 10 és 19 óra között tartják a pilisvörösvári Templom téren. A szervezők műsorral, forró italokkal, meleg ételekkel, finomságokkal készülnek, 17 órakor pedig közös gyertyagyújtást tartanak – olvasható a programturizmus oldalán.

Kép forrása: csodalatosmagyarorszag.hu