Programajánló

  1. november 19-én Erzsébet-napot rendeznek a Gödöllői Királyi Kastélyban – olvasható a programturizmus.hu oldalán. Sissi királyné névnapi ünnepségének komoly hagyománya van a Pest vármegyei településen, a tradíciót pedig idén is színes programokkal elevenítik fel.

PROGRAMTERV:

10 és 15 óra között a kisebbeket Erzsébet királyné ihlette álomfonatok készítésével várják a szervezők. A frizurákat a BKSZC Erzsébet Királyné Szépészeti Technikum fodrásztanulói készítik. A program ingyenes.

11 órakor kurátori tárlatvezetésen vehetnek részt a helyszínre látogatók, akik A Schönbrunn kincsei Gödöllőn című időszaki kiállításba kapnak betekintést Michael Wohlfart főkurátor jóvoltából. Az esemény az időszaki kiállításra szóló belépőjeggyel látogatható, maximum 25 fő vehet részt rajta.

Szintén 11 órakor a Felfedezőtúra és találkozás Erzsébet királynéval elnevezésű múzeumpedagógiai programmal várják a családokat a királyi lakosztályokban. A programon maximum 20 fő vehet részt, előzetes regisztráció szükséges a muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu e-mail-címen. Belépődíj: az állandó kiállítás belépőjegye + 1.500 Ft/fő

13.30-kor élménysétára várják az érdeklődőket, 14 órakor pedig koszorúzás lesz az Erzsébet-parkban, a Sisi Baráti Kör szervezésében.

Délután háromkor ingyenes előadások várják a helyszínre érkezőket a Barokk színházban. A témák:

– Az Erzsébet Királyné Emlékmúzeum Erzsébet-portréi, Borovi Dániel művészettörténész előadása

– A világ legnagyobb Sisi-gyűjteményének kincsei Gödöllőn, Dr. Papházi János történész, főmuzeológus előadása

17.30-kor pedig Nógrádi Gábor Szerelmünk, Sisi című monodrámájával várják az érdeklődőket. A produkció Huszárik Kata előadásában a díszteremben lesz látható.

November 19-én különleges kedvezménnyel várják az Erzsébet nevű látogatókat, számukra ezen a napon 50%-os kedvezményt biztosítanak az állandó kiállítás belépőjegyéből.

Bővebb információ és forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-erzsebet-nap-godollo.html

forrás: programturizmus.hu, kiralyikastely.hu