Állati programok a szünetben

Október 30. és november 4. között számos izgalmas eseménnyel várja a kicsiket és nagyobbakat a Budakeszi Vadaspark. Az őszi szünetben lesz madárgyűrűzés, kézműves sarok, és „Picinke játszóház” is. Érdemes kihasználni a lehetőséget, és ellátogatni a fővároshoz közeli, csodálatos állatparkba.

A Budakeszi Vadaspark erdei környezetében több mint 50 állatfaj képviseli a Kárpát-medence színes, pótolhatatlan élővilágát. A fővárostól alig néhány kilométerre található park 2016-ban elnyerte az „Év ökoturisztikai létesítménye” díjat, 2018-ban pedig az „Év családbarát ökoturisztikai élményének” választották – olvasható a szallas.hu programajánlójában.

A vadasparkban nagy számban élnek hazai nagyvadak: a látogatók őzzel, dám- és gímszarvassal, valamint vaddisznóval is találkozhatnak, de mindenképpen érdemes meglátogatni a medvéket, a farkasokat és a hiúzokat is. Nem szabad megfeledkeznünk a park kistestű állatairól – a borzokról, a nyestkutyákról, a baglyokról és a mosómedvékről sem. Az állatok jelenléte nem csak a legkisebbeket ragadja magával – a Budakeszi Vadasparkban eltöltött napot garantáltan az egész család élvezni fogja.

A Budakeszi Vadasparkban számos interaktív program várja az érdeklődőket, az egyik legnépszerűbb attrakciójuk pedig az állatsimogató. A létesítmény honlapján úgy fogalmaznak: az ember által felnevelt állatok jól tűrik a rajongást, egy-egy rövid simogatásra meg is állnak, azonban a kiabálásra, hirtelen mozdulatokra nagyon könnyen megriadnak. Mint írják, az állatok nyugalma érdekében az állatsimogatóban egyszerre maximum 20 fő tartózkodhat, 14 éven aluli gyermek pedig csak felnőtt kísérővel vehet részt a programon. Nagyon fontos továbbá, hogy az állatok csak a Vadasparkban kapható zoo-csemegével etethetők.

Október 30. és november 4. között, az őszi szünetben is várja a családokat a vadaspark. A heti programban kézműves sarok, madárgyűrűzés és „Picinke játszóház” is lesz. A részletekről itt érdemes tájékozódni.

Forrás: szallas.hu és budakeszivadaspark.hu