Édes ajánlat

A közelmúltban Facebook oldalunkon kértük a javaslataitokat arra nézve, hogy a vármegyében hol érdemes egy kis édes kikapcsolódást tartani. Azaz szerintetek melyek a térség legjobb cukrászdái, fagylaltozói. Köszönjük a sok javaslatot, első körben azt a hármat hoztuk el, amire a legtöbb like érkezett, de a többi javasolt helyről is írunk majd, egy jó cukrászdának ugyanis egész évben szezonja van.

Suhajda cukrászda, Budaörs

A cukrászda megálmodója Suhajda József, díjnyertes, nemzetközi hírű cukrászként élte életét. Az ő értékrendjét követve, magas minőségben, gondosan válogatott alapanyagokból készítik termékeiket ma is. ,,Jót csak jóból..”, ahogy Józsi bácsi mondta.

A Suhajda Cukrászdában, Budaörsön, Suhajda József 103 éves unokahúga, Ilonka néni segített megtalálni a régi ízeket. Unokája, Szentandrási-Szabó Emese főcukrász a hagyományok iránti legnagyobb tisztelettel és lelkesedésével élesztette újra a több mint 110 éves Suhajda Cukrászda hagyományait. Egy desszert szerintük akkor jó, ha vágyakozást hagy maga után, és nem az édes ízek, nehéz telítettségének az érzetét.

Gyümölcs töltelékkel, whisky-trüffellel, mogyoróval, minőségi alkohollal töltött bonbonjaik, csemegéik különleges ízviláguk miatt kiváló ajándékok névnapra, születésnapra, de akár a karácsonyfa alatt is megállják a helyüket! Összes terméküket helyben készítik, manufakturális módszerekkel, igaz ez a hagyományos süteményekre is. A kávéik elkészítésére is különös gondot fordítanak, képzett baristáik minőségi kávékeverékből készített különlegességekkel várják a vendégeket.

cím: Budaörs, Farkasréti út 43, 2040

 

Gombai Cukrászda, Veresegyház

2001 őszén, családi vállalkozás keretén belül nyitottak meg Veresegyházon. Azóta eltelt évtizedek sok változást, fejlődést hoztak a cukrászda életében. A minőségi alapelvek megtartása mellett a vásárlói visszajelzések és igények kielégítésére nagy hangsúlyt fektettek, így hamar közkedvelté váltak a környéken. 2010 tavaszától a Budapesti úton várják a vendégeket nagyobb üzemi résszel és vendégtérrel, valamint nagy terasszal.

A finomságok kedvelőinek tetszését sokszínű aktualitásoknak megfelelő cukrászsüteményekkel igyekeznek elnyerni egész évben. Különleges szezonális desszertekkel várják a vendégeket például a farsangi időszakban, Valentin-napkor, húsvét, nőnap és anyák napja alkalmából is.  A sós sütemények közül a pogácsáik nagyon népszerűek, amelyek helyi fogyasztásához új, modern karos kávégéppel készült espresso fogyasztását javasolják.

Cím: Veresegyház, Budapesti u. 5/d, 2112

Andrész Cukrászda, Biatorbágy

A biai Andrész-család már több mint nyolcvan éve foglalkozik sütő- és malomiparral összefüggő tevékenységgel. Az előbbi szakmát a családban – id. Andrész Mátyás, ifjabb Andrész Mátyás után Andrész Zoltán személyében – immár a harmadik generáció viszi tovább.

A család korábbi műhelyét 1952-ben államosították. A rendszerváltás után, 1993-ban éledt újjá a régi hagyomány a Biatorbágy hírnevét is méltán öregbítő Andrész-cukrászda megnyitásával. A vállalkozást azóta többször bővítették helyben, és más településeken is megjelentek. A cukrászdát ma is a család üzemelteti, a szakmai tevékenység és sikerek id. Andrész Mátyás unokája, Andrész Zoltán nevéhez fűződnek.

Az Andrész Cukrászda az a hely, ahol generációk egymásnak adták át tudásukat, és kísérleteztek újabbnál újabb ízekkel, formákkal. Az a hely, ahol a hagyományos ízeket tökéletes harmóniával egészíti ki a modern konyha, és az asztalhoz leülve kicsit mindenki úgy érezheti, hogy a családhoz tartozik. Mindeközben a látvány és ízek a mai kor szellemében, trendi formákban és ízkavalkádban tárulnak a vendégek elé, megízlelve egy harapásban az újragondolt hagyományt.

Cím: Biatorbágy, Szabadság út 37, 2051