Nyári táborok

Véget ért az iskola, itt a vakáció időszaka. Megszokhattátok, hogy évről évre mutatunk nektek pár lehetőséget, hol tölthetik izgalmasan a nyári heteket a lurkók. Ezúttal a szentendrei Skanzen programjaiból hoztunk néhányat.

Faműves nyári tábor

Tavaly rendeztek először faműves tematikájú alkotó-kézműves nyári tábort a Skanzenben. A nagy sikerre való tekintettel idén is lesz ilyen program 2023. július 10. és 14. között. A szervezők várják azokat az alkotó kedvű fiatalokat (13 éves kortól) és felnőtteket, akikben él a vágy a fából készült alkotásra, tartalmas időtöltésre, ugyanakkor kikapcsolódásra is vágynak; újat szeretnének kipróbálni,esetleg már meglévő fafaragó tudásukat szeretnék fejleszteni.

A Skanzenben található múzeum természeti környezete, az itt megtalálható faágak ezernyi műalkotási lehetőséget rejtenek. A résztvevők az erdős területeket járva keresik meg a számukra ihletet adó faágakat, melyek különféle tárgyakként születnek majd újjá a kezükben. Az alkotásban, faragásban résztvevők a tábor során fejleszthetik kreativitásukat, térlátásukat, kézügyességüket, erejüket és kitartásukat.

Bővebb információk: itt

Nyári fazekas tábor

Sok éve töretlen népszerűségnek örvend a Skanzen nyári, fazekas tematikájú alkotó-kézműves tábora. A hagyományokhoz híven idén is tartanak ilyet 2023. július 10. és 14. között. Várják azokat az alkotó kedvű fiatalokat (13 éves kortól) és felnőtteket, akik érdeklődnek a fazekas mesterség iránt; tartalmas időtöltésre, ugyanakkor kikapcsolódásra is vágynak; újat szeretnének kipróbálni, esetleg már meglévő fazekas tudásukat szeretnék fejleszteni.

Az egyhetes tábor ideje alatt a résztvevők elsajátíthatják a mesterség alapvető fogásait, az eszközök és alapanyagok használatát. Régi korok hangulatát megidéző környezetben ismerkedhetnek meg a jellemző tárgytípusokkal, különböző díszítési módokkal, hogy a Kárpát-medence gazdag formavilágából merítve, ma is jól használható tárgyakká tudják alakítani a nyers agyagot.

További információk: itt

HETED7 Nyári napközis táborok 2023

Kilenc héten keresztül várják a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborokba. A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek a jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak. Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. A Skanzen nagy csűrjei, pajtái, házai kiváló helyszínt jelentenek az élményszerzéshez – esős és meleg időben egyaránt. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez.

Tudnivalók és program: itt

forrás: skanzen.hu