VéNégy Fesztivál idén is

Pezsdítő nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál. A jubileumhoz méltó line-upban a hazai élvonal képviselteti magát. Alábbiakban összeszedtük mit érdemes tudni a több napos rendezvényről. A dátumot érdemes már most beírni a naptárba!

Azt már megszokhattuk az elmúlt években, hogy nyáron felpezsdül a Dunakanyarban található Nagymaros fesztivál élete. Ez idén se lesz másként. A VéNégy Fesztivált 2023. június 22-25. között rendezik meg. Immáron tizedik alkalommal tartják meg a nagyszabású programsorozatot, a jubileum alkalmából minden eddiginél színesebb programkavalkáddal, világsztár előadókkal és meglepetésekkel várják a kultúra szerelmeseit. A több napos eseményen olyan népszerű fellépőkkel készülnek a rendezvényre kilátogatók számára, mint a Bagossy Brothers Company, a Belga, a Blahalouisana, a Carson Coma, a Dzsúdló, a Halott Pénz és Beton-Hofi!

Nagymaroson, a Duna-parton, a Börzsöny és a Szent Mihály hegy lábánál, szemben a Visegrádi várral és a Pilis hegyeivel, csodaszép környezetben élvezhetjük a jobbnál jobb programokat. Az ország egyik legbarátságosabb fesztiválját a népszerű magyar zenekarok koncertjei mellett színházi előadások, sportolási lehetőségek, közösségi programok és a gasztronómiai kínálat teszik különlegessé.

A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó idén a 10-es szám bűvöletébe került, hiszen a fellépő zenekarok mellett a születésnapos fesztivál részt vesz a szintén a 10. jubileumát ünneplő Színházi Olimpián. A világszínház egyik legnagyobb és legrangosabb kulturális eseményének keretein belül egy-egy kimagasló cseh, szlovák, és lengyel színházi előadást, valamint utcaszínházi produkciókat láthat majd a közönség Nagymaroson.

Ezen túlmenően a művészeti egyetemek megszólításával nemzetközi workshopot, konferenciát, valamint ÁRTÉR szabadegyetemet szerveznek, emellett közönségtalálkozók, szakmai beszélgetések, gyerekelőadások, és VR-színház is színesítik a programot.

forrás: csodalatosmagyarorszag.hu, elmenyem.hu, venegyfesztibval.hu