Csobbanj egy nagyot

Sokszor mondják, hogy a nyári melegben leginkább a vízparton, vagy valamilyen vizes kikapcsolódással töltve legkönnyebb elviselni a forróságot. Ehhez hoztunk most néhány lehetőséget, Pest megyében ugyanis több alkalmatosság is kínálkozik a vízközeli pihenésre. Jelen ajánlásban tavak közeli strandokat hoztunk nektek, a teljesség igénye nélkül. Találtok köztük szabadstrandokat és belépős helyeket is.

Domonyvölgyi tó – D-Beach

Gödöllőn és Máriabesnyőn áthaladva, Domonyvölgy és a Lázár Lovaspark felé kanyarodva csak egy homokos utcát kell végigkövetnünk, hogy megérkezzünk arra a strandra, amit csak akkor talál meg az ember, ha célirányosan keresi. Budapesttől 30-40 percre található kocsival, az Örs vezér térről egyórás buszúttal érhető el a mediterrán hangulatban megálmodott homokos strand, ahol tengerparti hangulat köszönt minket.

A D-Beach egy horgásztóból alakult át részlegesen a környék meglepetésévé. Aki ide érkezik pálmafával, homokos parttal, zenével, beach bárral (Feketeszakáll kalózbár) és gyékényes öltözőkkel találkozhat. A strandot nagyon szeretik a gyerekek: nemcsak a homokozás miatt, hanem azért is, mert a víz sekély és langyos, és még játszótér is van a terepen. A büfékben mindent kapni, amit egy strandtól elvárunk, de újhullámos minőségre azért ne számítsunk. 17 óra után olcsóbb a jegy, munka után is ki lehet ugrani (8-ig van nyitva), és pozitívum, hogy van strandkönyvtár is.

További információk: http://www.astrand.hu/arak.php

Dunakeszi szabadstrand

Könnyű megközelíthetősége miatt is az egyik legpozitívabb meglepetést nyújtja a Dunakeszin szépen kiépített szabadstrand. Komplett infrastruktúra és bójákkal körbekerített fürdőrész, zuhanyzók, büfék, modern játszótér várja az ideérkezőket, akik rögtön a sétány oldalán megtalálják a strandot. A kutyásoknak külön részt jelöltek ki, és van lehetőség kenu- vagy kajakbérlésre is. Kocsival és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, a vasútállomástól körülbelül másfél kilométert kell sétálni a Katonadomb mögötti partszakaszhoz. Viszont mivel a Dunáról van szó, a sodrás megköveteli a fürdőzők figyelmét.

További információ: https://strand.hu/strand/dunakeszi-szabadstrand-543

Gödi szabadstrandok és a Homoksziget

Tömegközlekedéssel szintén egyszerűen megközelíthető, ráadásul ingyenes strandot kínál Göd Duna-partja. Két strand található itt, az alsó-és a felső-gödi, melyek közül az alsó könnyebben elérhető a vasútállomástól. Körülbelül 2 kilométert kell sétálni, és máris a természet lágy ölén találjuk magunkat. Homokos a part, gyakran kutyákat is fürdetnek erre. A sekély holtágon át lehet sétálni az igazán egyedi hangulatú Homokszigetre, ami érintetlen és paradicsomi hangulatot áraszt, viszont ezzel jár az is, hogy nincs mosdó sem, és az időjárástól függően bajos lehet a megközelítése is.

További információ: https://strand.hu/strand/godi-szabadstrand-515

Gyömrői Tófürdő

7 kilométerrel a Budapest tábla után, a 31-es főúton haladva érkezünk el Gyömrőre. Az egyre fejlődő város egyik legnépszerűbb helye a Gyömrői tófürdő, mely helyén az 1800-as évek végén még gőztéglagyár és malom állt. A 20-as években, az egykori malom helyén feltörő víz alakított ki tavat, melyben Dr. Okolicsányi-Kuthy Dezső tüdőgyógyász, klimatológus a vízminőség-vizsgálatok után meglátta a lehetőséget: első virágkorában még vasútmegállót is létesítettek a tófürdő mellett, mára ezt felváltotta a parkoló. Új időszámítása 2004-ben kezdődött, mikor az elhanyagolt állapotban lévő tavat felfrissítették, infrastruktúrát építettek hozzá, hogy ismét élményteli turisztikai célponttá váljon, és a helyi lakosok is számolhassanak vele, mint szabadidős elfoglaltság. A tóhoz érve a legszembetűnőbb a kis karibi hangulatú tóbár. Emellett számos vendéglátópavilon, fagyis, lángosos, pecsenyés látja el a fürdőzőket, és az első hazai ingarendszerű wakeboardpályát is megtaláljuk a tavon, LakeBoard néven.

További információ: http://gyomroitofurdo.hu/

forrás: welovebudapest.hu, astrand.hu