Aktív kikapcsolódás májusban

Pest megye nem csak gyönyörű kirándulóhelyekben gazdag, de általában számos színes, és aktív programlehetőséget is kínál a régió. Ezúttal a Pilisi Parkerdőhöz kötődő két eseményét hoztuk el nektek. Főként azoknak ajánljuk, akik szeretik a természetet, a mozgást, és a kikapcsolódást akár szívesen összekötik egy kis jótékonysági akcióval is.

III. FUSS, FOREST! A NAGY VADMACSKA KÜLDETÉS – jótékonysági futóverseny

Ismét jótékonysági programnak ad otthont a Pilisi Parkerdő területe. A május 14-i esemény reggel 8 órától kora délutánig tart. Ezúttal futóverseny keretében van lehetőség segíteni a vadmacskák segítésére. A nevezések során befolyt összegeket ugyanis 100%-ban a vadmacskák élőhelyének védelmére, felkutatására és életmódjuk tanulmányozására fordítják a szervezők, az erdeifutas.hu. A program keretében mindenki megtalálja a számára megfelelő távot, ugyanis családi, egyéni, rövid és hosszú pályák is kialakításra kerülnek. Az alábbi távokra lehet nevezni, az elnevezések mellett a futam hossza és az indulási idő található.

  • Farkasfalka futam táv: 350 m indulás: 9:15
  • Süni futam táv: 350 m indulás: 9:30
  • Mosómaci futam táv: 350 m indulás: 9:45
  • Aranysakál futam táv: 2000 m indulás: 10:25
  • Tűzróka futam táv: 4 km indulás: 10:45
  • Vadmacska futam táv: 11 km indulás: 10:30
  • Hiúz félmaraton táv: 21 km indulás: 10:00

További információk itt: https://parkerdo.hu/esemeny/iii-fuss-forest-nagy-vadmacska-kuldetes-jotekonysagi-futoverseny/

 

Csillebérci éjjeli tekergés teljesítménytúra

5, 12 és 21 kilométeres teljesítménytúrákat szervez a Stabil Sport Egyesület a Pilisi Parkerdő területén. A május 13-i esemény este 18:00-kor kezdődik és várhatóan éjfélig tart. A három különböző hosszúságú táv az alábbi helyszínek érintésével valósul meg:

5 km útvonala: Csillebérc > Budaörsi-hegy > Makkosmária > Szent Mihály-szikla (Végvári-szikla) > Csillebérc

12 km útvonala: Csillebérc > Kolacskovszky Turistaház > Rupp-hegy > Irhás árok > Úti Madonna kápolna > Széchenyi-hegy > Normafa > Magas-kő > Csillebérc

21 km útvonala: Csillebérc > Piktortégla-üregek > Vitorlázórepülő emlékmű > Szállás-hegy > Sorrento > Makkosmária > Budakeszi > Kis-Kőfej > Meredek-csúcs > Csacsi-rét > Makkosmária > Szent Mihály-szikla (Végvári-szikla) > Csillebérc

Bővebb információ itt: https://parkerdo.hu/esemeny/csilleberci-tekerges-teljesitmenytura-ejjel/