Zenei nagyok Nagymaroson

Igaz még jó pár hetet várni kell, de érdemes már most a programtervünkbe bekalkulálni a nyári VéNégy Fesztivált és Színházi Találkozót. A június 23. és 26. közti rendezvényen négy színpadon, több mint 50 zenei programmal várják az érdeklődőket Nagymaroson, a Duna-parton. Az eseményen hallható lesz többek között a Morcheeba, de fellép a fesztiválon a Tankcsapda, a Road, a Russkaja, a Vad Fruttik, az Elefánt, és az Irie Maffia is.

Önfeledt 4 nap a mesés Dunakanyarban. Ezt ígéri az idei VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, ahol a három jól bevált zenei helyszín mellett új színpaddal és minden eddiginél erősebb zenei felhozatallal várják a közönséget a szervezők. A rocktól, a popon át, az elektronikus produkciókon keresztül a népzenéig, mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb zenei élményt és helyszínt a Duna-parton kikapcsolódva.

A fesztivál nyitónapján színpadra lép a Hiperkarma, Ohnody, Mörk, és a Bonilevine is. Pénteken a rocké és népiesebb dallamoké lesz a főszerep: érkezik Nagymarosra hazánk legnépszerűbb rockzenekara, a Tankcsapda, ugyancsak zúzós bulit ígér a Road, de táncra perdít a Ferenczi György és a Rackajam és a Bohemian Betyars koncertje is, míg a levezető ütemeteket Spigiboy szolgáltatja.

Szombaton a fesztivál sztárfellépője, a Morcheeba előtt a Carson Coma, Saya Noé, Dánielfy Gergő és az utazók koncertjeire bulizhatunk, míg a zárónapon a Vad Fruttik, a Russkaja, az Irie Maffia, a Platon Karataev, a Konyha és az Elefánt játszik.

A szervezők kiemelten fontosnak tartják, hogy a visegrádi négyek országaiból érkező fiatal tehetségeket is bemutassák, Lengyelországot a Cheap Tobacco fogja képviselni. A magyar Hangfoglaló Program támogatott együttesei közül többek között fellép a Luca, a Csajod, a Hocus Pony, a Hűvös és a Zaekar. Az élő koncertek mellett az elektronikus zene is helyet kap a fesztiválon a Sátor színpadon és a Duna hullámai mellett, a VéNégy parton.

A VéNégy programjában természetesen a zenén túl a színház és a közösségépítés is kiemelt szerepet kap. Látványos utcaszínházi előadások és szabadtéri előadások mellett a hatalmas színházi sátorban a visegrádi négyek országaiból érkező társulatok bemutatói tekinthetők majd meg.

forrás: venegyfesztival.hu, dunakanyarregio.hu, csodalatosmagyarorszag.hu