Dunakeszi Viadal kilencedszer

Két év szünet után Dunakeszi Város Önkormányzata ismét megrendezi a Dunakeszi Viadalt a forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából. A március 14-i esemény 10.45-től Dáma lovassági bemutatóval indul, majd a Viadal maga 11 órakor veszi kezdetét. A látványos programra – a korábbi évekhez hasonlóan – 10-12 éves gyerekek jelentkezését várják a programiroda@dunakeszi.hu e-mail címen. Az előzetes regisztrációra azért van szükség, hogy a gyermekek a helyszínen átvehessék a színtérre való belépésre jogosító karszalagot.

A forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából megrendezésre kerülő esemény színes programokban gazdag családi nap lesz, ahol minden korosztály megtalálja a számára kedves kikapcsolódást. Lesz például néptánc és solymász bemutató is. Az eseménynek otthont adó Katonadombra települnek aznap az októberi Szent Mihály-napi sokadalom nagy kedvencei is: a ládavasút, valamint a Kalandozó Komédium és a Virgonckodó Játszópark különleges fajátékaikkal.

Szintén a népi hagyományokhoz kapcsolódóan az esemény jelen lesz az Árpád Népe Hagyományőrző, Kulturális és Sport Egyesület, amelynek munkatársai jurta sátorral, kézműves foglalkozással és kiállítással is készülnek. Emellett a Viadalon debütál a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vándorkiállítása, amelyen kvízjátékban való részvételre is lehetőség lesz. A helyszínen óriásszínező és táncház várja majd a gyerekeket, valamint az érdeklődők kipróbálhatják az íjászatot és szablyavívást is. A Fabula Bábszínház előadására 14:30-tól kerül sor. Őket a Bóbita Zenekar koncertje követi majd.

forrás: dunakanyarregio.hu, dunakeszi.hu, dunakeszipost.hu