Folytatódik a beruházás

A Pilisi Parkerdő Zrt. hivatalos tájékoztatása szerint 2022-ben is folytatódik a Nagyvillám sípálya fejlesztése a Visegrád melletti síterepen, jelentősen javítva ezzel a sportolási körülményeket. A több mint 300 négyzetméter alapterületű, tájba illeszkedő, négy évszakos fogadóépület kiviteli tervei már elkészültek.

A fejlesztésnek köszönhetően várhatón a pálya két új felvonóval is gyarapodik, és jelentősen bővül a hóágyús kapacitás is. A beruházást az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) támogatja.

A sípálya modernizációjával együtt – szintén a Felleg-park beruházásához kapcsolódóan – tematikus játszótérrel és vadbemutató kerttel kialakításra kerül a Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ is. Ennek kivitelezése várhatóan idén tavasszal kezdődik.

A Nagyvillám sípálya ebben a szezonban már látogatható. A pályákat világítják, így 21 óráig lehet sportolni a Visegrád melletti síterepen. A Nagyvillámról tudni érdemes, hogy Magyarország egyik legszebb fekvésű síterepe. Pályái 130 méter szintkülönbséggel, összesen 700 méter hosszúak, rálátni innen a fellegvárra és a Dunára is. A Nagyvillám kiválóan alkalmas síelésre akkor is, ha esetleg enyhébb lenne az idő. Ideális a téli sporttal ismerkedő tanulóknak, de szélessége miatt azoknak is megfelel, akik már gyakorlottak és a dinamikus, nagyobb sebességű siklást kedvelik.

forrás: dunakanyarregio.hu, travelo.hu, visitvisegrad.hu, mapio.net