Advent Pest megyében

Idén november 28-án, vasárnap vette kezdetét az advent, a karácsonyt előkészítő időszak. Az advent szó a latin „adventus Domini” kifejezésre utal, ami annyit jelent: az Úr érkezése, az Úr eljövetele. Szent várakozás ez, ami megelőzi a Messiás, a Megváltó érkezését. Az ünnepi előkészület részei az úgynevezett adventi vásárok, melyek idén is több helyen elérhetők a megyében is. Kedvcsinálóként néhány példát hoztunk is ezekre.

Advent

A keresztény ember számára az adventi időszak – amely egyben az esztendő utolsó hónapja is – nem az egész éves elmaradás behozatalát, önmagunk utolérését jelenti, hanem sokkal inkább azt, hogy felkészüljünk egy találkozásra, az érkező Isten befogadására. Ezekben a hetekben megpróbálunk a lényegre figyelni, a lelkünket előtérbe helyezni és a felfokozott mindennapjaink hajszolt életviteléből a tempót visszavenni. Próbálunk elcsendesedni, önvizsgálatot tartani.

Adventi készület Monoron

A Pest megyei településen a készület időszakát az „Ünnepi fényben” elnevezésű programsorozat kíséri. Ennek keretében minden héten közös gyertyagyújtás szerveznek, ezen felül lesz Mikulás ünnepség, néptáncbemutató, a helyi zeneiskolások ünnepi koncertet adnak, és egy kiállítást is megtekinthetnek a helyszínre kilátogatók.

Bővebb információ:  https://www.programturizmus.hu/ajanlat-monor-advent.html

Adventus Domini Vácott

Vácon az ünnepi készület az újévre is átnyúlik. A településen november 20 és január 10 között várják különleges programokkal az érdeklődőket. Aki ellátogat Vácra, az minden ádventi vasárnap 17:30-kor részt vehet a közös ünnepi gyertyagyújtásban. Ezen felül karácsonyi pavilonok, ádventi játszótér, december 31-én pedig szilveszteri programok várják a kilátogatókat.

Bővebb információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-vaci-adventi-vasar-programok.html

Advent Szentendrén

Az év egyik legvarázslatosabb időszaka Szentendrén az advent. A történelmi belváros hagyományosan minden évben ünnepi díszbe öltözik. A városban adventtől Vízkeresztig számos programmal várják a helyieket és a helyszínre kilátogatókat is. Idén is lesz adventi vásár, szabad- és beltéri rendezvények sora, ezen felül művészeti és kulturális programok, valamint kiállítások várják a látogatókat. És ami igazán látványos program az a világító kalendárium, érdemes megnézni a csodás fényeket.

Bővebb információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-advent–szentendre.html

Forrás: magyarkurir.hu, programturizmus.hu