Libalak a Budakeszi Vadasparkban

Új otthont kaptak a Parkban élő házi ludak és pézsmarécék. A házikó két fallal elválasztott részből áll, melyben több pihenő- és fészkelőhelyet alakítottak ki. Ezeket a madarak napközben pihenésre, hűsölésre vagy melegedésre is tudják majd használni.
Több fejlesztés is megvalósult idén a Kárpát-medence őshonos vad- és házi állatait bemutató Budakeszi Vadasparkban. A nagyszabású beruházások keretében új madárröpdék épültek, színes fajleíró táblák készültek, továbbá izgalmas játékok kerültek elhelyezésre a Vadaspark lombos erdővel borított területén. Ősszel a házi ludak új otthonának megépítésére is sor került.


A tágasabb és korszerűbb libalak megtervezése és kivitelezése szakmai egyeztetések alapján zajlott, melynek eredményeképpen az állatok igényeinek teljes mértékben megfelelő kényelmes otthon készülhetett el.
A különálló ház a Parasztudvarban kapott helyet, amit kilenc liba és négy pézsmaréce vehetett birtokba. A takaros házikó két fallal elválasztott részből áll, melyben több pihenő- és fészkelőhelyet alakítottak ki, amit a madarak napközben pihenésre, hűsölésre vagy melegedésre is használhatnak.


A Budakeszi Vadasparkba ősszel is érdemes ellátogatni, a helyszínen állatbemutatókkal, látványetetésekkel várják az érdeklődőket. Mindezeken felül egy szabaduló játék is igénybe vehető, valamint nyomozó játékban is részt vehetnek az érdeklődők.

forrás: budakeszivadaspark.hu