TIÉD A PÁLYA!

Felhívás a vasút és a régmúlt szerelmeseinek. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programot hirdetett, amelynek keretében egyedülálló, ingyenes képzés indul, ahol a jelentkezők vasúti feladatköröket sajátíthatnak el.  A tanfolyam elvégzése után a résztvevők váltókezelő, tolatásvezető, jelzőőr, sorompókezelő munkakör betöltése mellett mozdonyvezetők is lehetnek a Skanzen Vasúton. Előképzettség nem szükséges, ami viszont fontos, hogy 18. életévüket betöltött férfiak jelentkezésékét várják, felső korhatár pedig nincsen.

Kevesen tudják, hogy a Skanzen 60 hektáros területén közlekedik Európa leghosszabb múzeumvasútja, amely hat megállóhelye között, menetrend szerint szállítja a múzeumlátogatókat. A korhűen felújított Ganz-Jendrassik motorvonat és a korabeli egyenruhát viselő személyzet nemcsak a múzeum tájegységeibe szállítja az utasokat, hanem az 1930-as éveket is megidézi. A szerelvény ablakából beleshetünk a múzeum udvaraiba, de ezzel párhuzamosan utasként a vasutasok munkájába is betekintést kapunk. A szemünk előtt zajlik a váltó- és sorompókezelés, az irányváltás, a jegyek ellenőrzése.

A Skanzen vasúti önkéntes programja keretében egyedülálló, ingyenes képzés indul a múzeumban, ahol a vasút iránt érdeklődők vasúti feladatköröket sajátíthatnak el.  A tanfolyam elvégzése után a résztvevők váltókezelő, tolatásvezető, jelzőőr, sorompókezelő munkakör betöltése mellett mozdonyvezetők is lehetnek. Előképzettség nem szükséges. Ami fontos, hogy 18. életévet betöltött férfiak jelentkezését várja a múzeum – felső korhatár nélkül. A képzésen való részvétel díjmentes. A felmerülő költségeket, útiköltséget és a szállást a Skanzen biztosítja.

Információ és jelentkezésvasut@skanzen.hu

Részletek: http://skanzen.hu/hu/latogatas/jo-tudni/legyel-a-skanzen-vonat-onkentese

forrás: ilovedunakynar.hu, skanzen.hu