Hol vagy, Kajla?

Június 16-án útjára indították az alsós diákok számára kialakított turisztikai programot, melynek célja, hogy kedvezményes utazási feltételekkel segítsék elő az ország természeti és kulturális értékeinek felfedezését. A program keretében 2021. június 16. és augusztus 31. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és diákigazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain. A könnyebb jegyvásárlás érdekében a MÁV-START bevezette a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet is.

 Június 16-ától augusztus 31-éig a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek díjmentesen utazhatnak a MÁV-START és a GYSEV közlekedési társaságok járatain. Országszerte több mint 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A gyermekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is meg lehet váltani. A díjmentes menetjegy a MÁV-START Balaton24 és a Balaton72 jegyei mellé is megváltható.

 

A Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek a Volánbusszal is térítésmentesen juthatnak el az ország bármely pontjára, mert az útlevél felmutatásával menetjegyet nem kell váltani, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A Kajla kedvezményt az érintett tanulók szintén június 16. és augusztus 31. között korlátlan alkalommal vehetik igénybe.

A Kajla program keretében minden általános iskolás, alsós diákhoz eljutottak a kék színű Kajla útlevelek. Az elveszett vagy megrongálódott útlevél pótlását a szülő igényelheti. A kampány részletei a Hol vagy, Kajla? program honlapján a https://kajla.hu weboldalon érhetők el.

forrás: dunakanyarregio.hu