Ipoly Feszt

A június 18-20. között második alkalommal kerül megrendezésre az Ipoly Feszt, amely száznál is több ingyenes programmal várja a rendezvényre kilátogatókat. Az eseményen legendás előadók műsora, családi programok, templomi hangversenyek, igényes gyermekműsorok, képzőművészeti kiállítások, valamint vízi és természetjáró túrák garantálják a résztvevők szórakozását. A programokat gasztronómiai és kézműves termékek változatos kínálata teszi teljessé.

Az Ipoly vidéke mintegy 12 települést foglal magába úgy mint: Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Ipolyvisk, Helemba, Zalaba, Letkés, Nagybörzsöny. A nyári fesztivál célja a térség kulturális értékeinek, az épített örökségnek és az itt élő mesteremberek alkotásainak bemutatása. Emellett természetesen szeretnék a nagyközönség figyelmét ráirányítani ezen csodálatos régió fel nem fedezett gazdagságára, a táj szépségére, és az Ipoly két oldalán élők összetartozására.

A június 18. és 20. közötti rendezvény során megnyílnak a már említett tizenkét kistelepülés portái, így a fesztivál sajátos, családias hangulattal, a könnyű- és komolyzenei koncertek mellett kézműves és hagyományőrző programokkal és túrákkal várja a közönséget.  A szervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden településen naponta egyházi komolyzenei koncert is legyen.   De természetesen számos könnyűzenei előadás is elérhető lesz. Az eseményen fellép többek között Nagy Feró és a Beatrice, az Ismerős Arcok, a Follow the flow, és a Balkán Fanatik is. Az Ipoly Feszt száznál is több ingyenes programmal várja a rendezvényre érkezőket. A zenei koncerteken túl igényes gyermekműsorok, valamint gasztronómiai és kézműves termékek bőséges kínálata teszi teljessé a programot.

További információk: https://ipolyfeszt.hu/

forras:vaconline.hu, dunakanyarregio.hu, programturizmus.hu