Virágos Pest megye

Pályázatot hirdet Pest Megye Önkormányzata, Szigethalom Város Önkormányzata, Dunavarsány Város Önkormányzata, a Zöld Háló Egyesület és a Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A felhívás keretében a régió legszebb virágos kertjét keresik, mely lehet dísznövényes kert, fűszernövényekből, zöldségekből vagy gyümölcstermő növényekből álló kert is. Első körben helyi, települési szinten választanák ki a legszebbet, majd megyei szintén folytatódik a verseny. A szakmai zsűri által értékelt dobogós pályázók értékes megyei díjazásban részesülnek.

Pest megyében hosszú évtizedek óta tapasztalható az önkormányzatok, valamint egyre nagyobb aktivitással a lakosság törekvése a környezetszépítése, a kulturált településkép kialakítására. Ez a gyakorlat indította a szervezőket arra, hogy meghirdessék a Virágos Pest megye pályázatot. A felhívást Pest Megye Önkormányzata, Szigethalom Város Önkormányzata, Dunavarsány Város Önkormányzata, a Zöld Háló Egyesület és a Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ tette közzé. A program célja, megyei összefogás keretében környezetbarát, kulturált településkép kialakítása, valamint a megyében élő emberek életminőségének javítása, a magyar kertkultúra ápolása.

A pályázatot két szinten – először települési, majd megyei szinten – tervezik megtartani. A szervezők arra kérik a helyi civil szervezeteket/közösségeket, hogy szervezzenek lokális településszépítő versenyeket, amelyek győztes kertjei automatikusan bekerülnek a megyei megmérettetésbe. A felhívás virágos kertekre vonatkozik, de beletartoznak a dísznövényes kertek, fűszernövényekből, zöldségekből vagy gyümölcstermő növényekből álló kertek is. A megyei versenybe a győztes helyi családi és/vagy lakóparki otthonok nevezését várják. Egy településről egy jelentkezés nyújtható be, 2021. október 31-ig. A szakmai zsűri által értékelt dobogós pályázók értékes megyei díjazásban részesülnek.

A felhívásról további információ, valamint a pályázathoz kapcsolódó jelentkezési lap elérhető az alábbi linken.

forrás: pestmegye.hu, dunakanyarregio.hu