Heted7 táborok újra

Május 13-án vált hivatalossá, hogy június 1-től idén is megtarthatók gyerektáborok Magyarországon. A nyári programokat igen sok gyerkőc várja lelkesen. Hoztunk is nektek egy ismert és népszerű lehetőséget. A szentendrei Skanzenben idén is megrendezik a nagy hagyományokkal bíró Heted7 táborokat. A 6-12 éves lurkókat június 28. és augusztus 27. között várják.

A szabadtéri múzeum nyári napközis táborába érkező gyerekek visszautazhatnak dédanyáik korába. Korabeli eszközöket használva, sok-sok játékkal, kézműves foglalkozásokkal közel kerülhetnek a régen élt falusi gyerkőcök mindennapjaihoz.  A természetközeli életmód megtapasztalására a múzeum 60 hektáros területe, az itt található kertek, rétek kiváló lehetőséget biztosítanak. Az árnyas ligetekben a nyári melegben is jól érezhetik magukat a lurkók. A táborok során nemcsak edukációs ismereteket szerezhetnek, de kedvükre kiélhetik mozgásigényüket is.

A Heted7 táborok tevékenységközpontú foglalkozásaihoz a népi gyerekjátékok, népmesék, népdalok világa ad keretet, a múzeum parasztházai, pajtái, falusi hangulata pedig a hátteret. A programok 9 órakor kezdődnek, de már 8 órától várja a Skanzen a táborozókat. A délelőtti játékokat, kézműves foglalkozásokat délutáni pihenés, népmese olvasás és újabb játék követi. A tartalmas foglalkozások során a gyerekek szórakozva tanulhatnak a régi paraszti múltról, de a közös alkotás és együttlét szabadságát is megtapasztalhatják.

További információk az alábbi linken.

forrás. skanzen.hu, ilovedunakanyar.hu, programturizmus.hu