Fotópályázat középiskolásoknak

Fotópályázatot hirdet középiskolás diákok részére az Apor Vilmos Katolikus Főiskola és Hallgatói Önkormányzata a Közép- és Észak-Magyarország, valamint Észak-Alföld régióban természet- és szabadon választott fotó kategóriában. Ez utóbbi témakörben szívesen várják – a jelenlegi helyzetre tekintettel – a mindennapok apró csodáinak bemutatását, valamint az intézményhez kapcsolódva a pedagógusok szerepével foglalkozó pályaműveket. A pályázati anyagok leadásának határideje: 2021. február 22.

Nyílt, részvételi díj nélküli fotópályázatot hirdet középiskolás diákok számára a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és Hallgatói Önkormányzata. A felhívásra Közép-Magyarország (Budapest és Pest megye), Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye), és Észak-Alföld (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) régióból várnak pályamunkákat. 14-16 és 17-19 évesek jelentkezhetnek, természetfotó és szabadon választott kategóriában.

Egy pályázó csak egy témában, kizárólag színes, vagy fekete-fehér felvételekkel nevezhet. Csak olyan kép küldhető be, amely más fotópályázaton még nem nyert díjat. Maximum három, sorozat esetén legfeljebb öt, saját maga által készített digitális felvétellel pályázhat egy diák. Fontos, hogy a képek tekintetében teljes felhasználási joggal rendelkezzen a pályázó. Azok a technikák, amelyek a képi tartalom vagy az eredeti jelenet tartalmának megváltoztatása nélkül javítják a fénykép megjelenését, megengedettek, azonban a képi elemek hozzáadására, áthelyezésére, cseréjére vagy eltávolítására szolgáló alkalmazásokra nincs lehetőség.

A zsűri az értékelés során figyelembe veszi a kép összhatását, az egyéni látásmódot, a kép mondanivalójának kifejezésére használt elemek kompozícióját. A díjazás életkor és téma kategóriánként történik (3-3 helyezés) oklevéllel és 5, 10 és 15 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal. A helyezést elért diákok fotóiból, valamint a további kiválasztott képekből az Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2021-ben kiállítást szervez.

Bővebb információk: http://avkf.hu/index.php/hirek/fotopalyazat-2021/

forrás: dunakanyarregio.hu