Színházi fesztivál Veresegyházon

Igazi fergeteges repertoár várja a színházi előadások kedvelőit Veresegyházon 2020. július 18. és augusztus 30. között. Akik a karantén időszakban hiányolták a teátrumi produkciókat, azok most kedvükre válogathatnak. A Búcsú téri nagyszínpadon látható lesz többek között a Csárdáskirálynő, a Valahol Európában és A Pál utcai fiúk című előadás is.

Ha nyár, akkor szabadtéri kulturális programok. Idén is megtartják a már több éve rendszeresen megismétlődő Mézesvölgyi nyár elnevezésű rendezvénysorozatot. A több hetes programot először 2017-ben tartották meg. A szabadtéri előadásokból álló nyári esemény helyszíne Veresegyház. A kezdeményezés keretében számos színházi produkció közül válogathatnak az érdeklődök.

Az első Mézesvölgyi nyarat még 2017-ben szervezte meg a Veres 1 Színház társulata. Akkor még 8 szabadtéri előadásból állt a programsorozat és Mézesvölgyi Nyárestéknek hívták. 2018-ban már két helyszínen, kamaradarabokkal és gyermekprogramokkal kibővülve, immáron Mézesvölgyi Nyár néven rendezték meg az eseménysorozatot. A színházi előadások kedvelőinek nagy örömére a már jól ismert és kedvelt programot idén is megtartják. 2020. július 18. és augusztus 30. között Veresegyház Mézesvölgy nevű városrészében, a Búcsú téren kerül felállításra a nagyszínpad, ahol újabb és újabb kiváló produkciók várják az érdeklődőket.

Lesznek musicalek, vígjátékok és kabarék is. A helyszínre kilátogatók többek között megtekinthetik A Pál utcai fiúk méltán neves színházi előadást is. Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, hősiességről, árulásról és hazaszeretetről. A történet főszereplői: Nemecsek, Boka, Áts Feri és társaik gondolataikkal és tetteikkel egyaránt örök tanulságokat fogalmaznak meg minden korosztály számára. A grundon zajló történet mellett a Búcsú téri nagyszínpadon megelevenedik Oz a nagyvarázsló története is, felcsendülnek a Csárdáskirálynő ismert dallamai, és mindannyiunk szemébe ismét könnyet csalhat majd a Valahol Európában Kuksijának története. Minden idők egyik legsikeresebb hazai musicalje Radványi Géza 1947-ben készült, világsikert aratott filmje alapján készült. A darab számos olyan gondolatot fogalmaz ma, ami a ma embere számára épp úgy aktuális, mint volt egykoron, az eredeti mű keletkezésekor. Fontos és elgondolkodtató kérdéseket vet fel a választás felelősségéről, közösséghez tartozásról vagy éppen az áldozatvállalásról.

A fesztivál előadásai rendre este fél kilenckor kezdődnek. Érdemes ellátogatni a helyszínre! A rendezvényről bővebb információ: https://mezesvolgyinyar.hu/

 

forrás: mezesvolgyinyar.hu, programturizmus.hu