„Kedves Zsámbék!”

2020-ban július elejére tolódott a nyári színházi szezon kezdete a Pest megyei településen.  Zsámbékon idén is megrendezik a több hetes, nyári kulturális programsorozatot, amely keretében ötvöződik irodalom és zene, valamint kiváló magyar színészek, zenészek és költők gondolatai találkoznak a színpadon. A Kedves Zsámbék elnevezésű zenés irodalmi felolvasószínház-sorozat előadásainak a település különleges szabadtéri helyszínei adnak otthont. A kulturális produkciók sorát szeptember 2-án, Hobo koncertje zárja.

Folytatódik a KedvesZsámbék! zenés irodalmi felolvasószínház-sorozat. A rendezvényen ismert magyar színészek, zenészek és költők lépnek fel. Az esemény sajátosságát adja az előadások alkalmával újra és újra felbukkanó sok kedves és spontán pillanat, a művészek összenevetése vagy éppen a nem várt, mégis különleges kulturális élményt adó asszociációk és verscserék.

A több hetes program keretében olyan művészek lépnek fel, mint Csákányi Eszter, Elek Ferenc, Vecsei H. Miklós, Borbély Alexandra, Kováts Adél, Csuja Imre, Hajdú Steve, Szilágyi Tibor, Balsai Móni vagy éppen Wunderlich József. De az érdeklődők megtekinthetik Mácsai Pál és Lukács Miklós közös Örkény-estjét, Kamarás Ivánt zenekarával, valamint Grecsó Krisztiánt és Hrutka Róbertet is.

A kiváló előadásoknak Zsámbék különleges szabadtéri helyszínei adnak otthont. A szervezők tervei szerint a produkciók nagy része a nem régiben felújított Zichy-kastély belső udvarán lesz, de látható majd produkció a Romtemplom középkori falai előtt és a város kedvelt gasztronómiai helyszínein is.

A Kedves Zsámbék! programsorozat produkciói több évszázad irodalmából válogatnak. A rendezvény előadásain Tinódi Lantos Sebestyén, Janus Pannonius és Csokonai Vitéz Mihály költeményei békésen megférnek Háy János szövegei mellett. Külön estje lesz a Szellemnek és a Szerelemnek, csodálatos versekkel és színészekkel, korszakos zenészekkel. Érdemes kilátogatni a helyszínre! Az előadásokról bővebb információ a http://zsambekiszinhaz.hu/ weboldalon.

forrás: zsambekszinhaz.hu, programturizmus.hu, zsambekinfo.hu