Családbarát programok Visegrádon

Családbarát programok Visegrádon

A téli hónapok végéhez érve egyre inkább vágyunk arra, hogy ismét szabadtéri programokkal töltsük a hétvégét. Szerencsére Pest megye nem csak kiváló kirándulóhelyekben gazdag, hanem színes és különleges lehetőségeket kínál a szabadtéri programok kedvelőinek is. Összegyűjtöttünk néhány igazán családbarát lehetőséget Visegrádon és környékén.

 

Mátyás király Történelmi Játszópark

Magyar és török vitézek őrzik a játszópark és foglalkoztató ház veretes díszkapuját. Ezen belépve a gyerkőcök egy igazán különleges helyre érkeznek. A Mátyás király Történelmi Játszópark a mesék és regék világát eleveníti meg minden látogató számára.

A mesekert nemcsak a kicsiknek, de a nagyobbaknak, sőt még szüleiknek is különleges élményt nyújt, hiszen a játékok nagyban különböznek egy átlagos magyar játszótér játékaitól. A fából készült, minden érzékszervre ható színes különlegességek minden csemetét elvarázsolnak, nem csoda hát, ha újra és újra visszavágynak Mátyás király világába. A játszóparkra érdemes legalább 2-3 órát szánni, mert bár a területe nem túl nagy, de az útvesztőt a gyerekek biztos, hogy többször is körbe fogják járni.

Örömteli lesiklás télen és nyáron is

A visegrádi bobpálya üdítő élményt jelenthet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Nagyvillám-kilátó melletti létesítmény 1991 óta üzemel. Az érdeklődőket két pálya is várja. A hagyományos medres pályán nyári bobbal lehet lesiklani, míg az alpesivel minden időjárás körülmény között élvezhetjük ezt a sportot. Attól se kell tartani, ha kicsit esik az eső, mert ekkor plexi tetővel látják el a bobokat, így az utasok önfeledten élvezhetik a lesiklás élményét. Ráadásul a pálya középső kanyarjaiból kitűnő rálátás nyílik a közeli Fellegvárra is. A kisebb gyerekek szülőkkel együtt csúszhatnak végig a pályán.

 

 

Feledhetetlen kiránduló élmények

A Pilis visegrádi szakaszát gyakran bejáró kirándulók számára nem ismeretlen az Apátkúti-patak völgye. Itt találhatók a Visegrádi Pisztrángos Tavak. A pecások nemcsak nagyszerű fogásra tehetnek szert itt, hanem a közeli étteremben még el is készítik nekik azt. Sőt, ha netán kirándulás közben jön meg valakinek a kedve a horgászáshoz, akkor pecabotot is bérelhet a helyszínen. Aki családdal jár erre, annak érdemes labdát is magával hoznia a kirándulásra, mert a közeli Telgárthy-réten nagy focimeccseket lehet rendezni, akár egy finom pisztráng ebéd után is! A rét mellett található a Bertényi Miklós Füvészkert, ami előzetes bejelentkezés alapján bármikor látogatható, és minden évszakban más-más képet mutat.

 

Forrás: visegradmuzeum.hu pottyoslabda.hu, ilovedunaknyar.hu, visegrad.hu, visegradipisztrang.hu, bobozas.hu, gyerekprogramajanlo.hu, visitvisegrad.hu